Revoluționari din toată țara au criticat, la Alba Iulia, clasa politică: ”Sunt membru PSD de 25 de ani, dar Guvernul nu respectă legile”
Revoluționari din toată țara, care s-au întâlnit sâmbătă la Alba Iulia, în vederea organizării unui congres, au adus critici la adresa clasei politice pentru că nu le respectă drepturile.
Constantin Popescu, președintele Consiliului Național al BNR, a spus, răspunzând unei întrebări, că este membru PSD de 25 de ani, dar Guvernul Ponta, la fel ca și precedentele, nu respectă legile.
”Sunt membru al PSD de 25 de ani, dar asta nu înseamnă că eu sunt sclavul cuiva. Înainte de toate sunt cetățeanul Popescu, după care sunt revoluționarul Popescu și pe urmă pot să fiu cu totul și cu totul altceva. Eu sunt cetățeanul Popescu și vreau să mă bucur de drepturile care mi le conferă legislația țării. Nu vreau ca nimeni să-mi ciuntească aceste drepturi, iar membru de partid o să fiu undeva mai la urmă. Spre rușinea mea, Guvernul nu respectă legile, și nu numai acest Guvern. Știți foarte bine, și Guvernul Boc. Nu au făcut altceva decât să ne calce pe cap. Nu dorim decât respectarea Revoluției și respect celor care au făcut acest lucru”, a spus Constantin Popescu.
Principala nemulțumire derivă din faptul că nu se respectă legea 341/2004 care prevede ”respectul şi gratitudinea faţă de eroii-martiri şi luptătorii participanţi la acţiunile desfăşurate pentru victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 şi grija faţă de urmaşii eroilor-martiri; respectarea adevărului istoric prin aprofundarea documentării privind Revoluţia română din decembrie 1989; diferenţierea etapelor Revoluţiei; stabilirea categoriilor de luptători, prin diferenţierea angajării şi participării la acţiunile desfăşurate pentru victoria Revoluţiei; diferenţierea între civili şi militari privind etapele participării şi formele de angajare în acţiunile desfăşurate pentru victoria Revoluţiei; echitate în acordarea drepturilor prevăzute de prezenta lege”.
Constantin Popescu a mai precizat că întâlnirea s-a realizat ”în vederea organizării unui congres pentru că de-a lungul vremii au mai plecat dintre oameni, iar alții dintre cei care au făcut parte din conducerea BNR-ului, prin acțiuni personale, au adus prejudicii de imagine celor pe care i-au reprezentat”.
Congresul nu a avut loc deoarece nu s-a întrunit cvorumul, fiind prezente în jur de 30 de asociații din totalul de 132.
”Revoluționarii sunt atât de săraci încât sunt dați afară din case, încât nu-și mai pot trimite copiii la școală, încât nu-și mai pot susține familiile, după ce au oferit societății viața lor și libertatea de care ne bucurăm astăzi. Demnitatea pe care am dat-o poporului ne-a fost luată”, a mai spus Constantin Popescu.
Acesta a precizat că, în cadrul întrunirii, au fost discutate probleme privind situația revoluționarilor, situația Blocului Național Revoluționar (BNR), probleme care lezează bunul mers al revoluționarilor.
Următorul congres ar urma să aibă loc în septembrie la Parlament.
[nggallery id=821]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
VIDEO | Planurile vicepreședinților votați ai Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan și George Rotar, pentru mandatul 2024-2028
VIDEO | Planurile vicepreședinților votați ai Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan și George Rotar, pentru mandatul 2024-2028 Astăzi, 4 noiembrie 2024, consilierii județeni au avut de votat vicepreședinții Consiliului Județean Alba. În urma voturilor exprimate, Marius Hațegan și George Rotar au fost desemnați să ocupe funcțiile de vicepreședinți pentru mandatul 2024-2028. Citește și: VIDEO | […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba