Reuniunea de alpinism și escaladă Ampoița 26-28 septembrie 2014 – invitat special, Flaviu Cerenscu -Balaurul din Banat
Ampoița Slackline& Climbing Festival – ATE Trascău Corp organizează în fiecare an la finele lunii septembrie o reuniune de alpinism în cadrul Rezervației Naturale Calcarele de la Ampoița, ajunsă la a IX-a ediție.
Scopul reuninii este de promovare a arealului, de învățare și perfecționare a tehnicilor de escaladă fiind deschisă participării oricărei persoane interesată de această activitate montană.
De-a lungul anilor numărul participanților a variat între 60 și 120, acțiunea fiind punctată în câteva rânduri și de organizarea unor competiții de escaladă dedicate în special tinerilor cu scopul de motivare a creșterii performanțelor sportive.
Invitatul special al evenimentului – Flaviu Cerenscu, alias Balaurul din Banat, cel mai cunoscut practicant de slackline din România.
La doar 32 de ani, Flaviu Cerenscu este considerat un maestru al slackline-ului.
Flaviu Cernescu a ajuns la începutul anului în presa din Marea Britanie după ce a trecut cu coarda deasupra unui baraj de 61 de metri. După ce a participat la Urban Highline Festival de la Lublin (Polonia), unde participă cei mai pricepuţi dintre slacklineri din Europa, timişoreanul a revenit în ţară în căutarea unor locuri inedite pentru a întinde coarda (slackline) de 2,5 centimetri. După ce Cernescu s-a oprit pe Transfăgărăşan și a traversat pe coarda, la 15 metri înălțime, o distanţă de aproximativ 30 de metri. Următoarea oprire a lui Flaviu este Ampoița, duminică, 28 septembrie.
“În anul acesta vom organiza concurs mai amplu în sistem Open (deschis tuturor categoriilor de cățărători, membrii a unor asociații sau a Federației Naționale de Escaladă), care se va desfăşura Sâmbătă, 27 Septembrie.
Pentru aceasta au fost echipate 20 de trasee noi (cu posibilitatea de a le extinde la 22-24) într-un areal situat în apropierea calcarelor de la Ampoița (aria protejată Piatra Boului), participanții având la dispoziție 9 ore pentru a le parcurge. Departajarea se va face în funcție de numărul de trasee urcate. În caz de egalitate se va organiza o superfinală pe parcursul zilei următoare. Traseele sunt echipate cu materiale moderne în conformitate cu normele moderne din alpinism, iar desfășurarea competiției se va face sub supravegherea mai multor arbitrii.
Duminică, 28 Iulie vom organiza un concurs de slackline, sport mai puțin cunoscut în România, care presupune deplasarea în picioare pe o chingă situată la o anumită înălțime față de sol. Pentru aceasta vor fi echipate trei linii: una la 50 cm de sol, una la 10 m și una la 20 m cu diferite lungimi. Participanții vor trebui să parcurgă cele trei linii în ordinea crescătoare a înălțimii, fiind premiați cei care reușesc să parcurgă distanțele cele mai lungi. Sportivii sunt asigurați cu echipament special conceptut pentru acest sport care elimină orice risc de accidentare”, se arată într-un comunicat remis presei de organizatorii evenimentului.
Program de desfăşurare:
– vineri 26/09 -sosirea participanților. Tabără de corturi la Calcarele de la Ampoița
(Există și posibilități de cazare la pensiunile din zonă -www.mamaluta.ro, www.casacudor.ro)
– sâmbătă, 27/09 -0ra 9.00 deplasarea către zona de desfășurare a competiției de escaladă (Piatra Boului).
Orele 10.00 – 18.00 desfășurarea competiției în sistem ”Open”
(Înscrierea în concurs se poate face începând de vineri până sâmbătă (ora 10.00).
– duminică, 28/09- Ora 10.00; desfășurarea superfinalei de escaladă (dacă este cazul)
Orele 10.00 – 14.00 desfășurarea concursului de slackline.
Ora 15.00 festivitatea de premiere.
Taxă de participare: 10 lei/plătibili pe loc şi care asigură accesul la ambele competiţii (banii for fi folosiţi pentru fondul de premiere)
Contact: Dan Anghel tel. 0745-583887
Adrian Puiuleţ tel. 0745-306805
Facebook event: Ampoita Slackline&Climbing Festival
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
BANI pentru tineri și studenți: Sesiune Q&A pentru Concursul național de proiecte 2025 Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale organizează trei sesiuni online de întrebări și răspunsuri Q&A, dedicate Concursului național de proiecte de tineret și studenți 2025. Scopul acestor sesiuni este de a ajuta tinerii și studenții cu informații utile în vederea creșterii […]
Cum a evoluat România educată? Radu Georgescu: ”Avem obligația să explicăm că manelele și păcănelele nu au nicio legătură cu educația”
Cum a evoluat România educată? Radu Georgescu: ”Avem obligația să explicăm că manelele și păcănelele nu au nicio legătură cu educația” Economistul Radu Georgescu vorbește într-o postare în mediul online despre cum a evoluat educația în România, în ultimii 20 de ani. Acesta spune că în ziua de astăzi, lumea ascultă podcasturi cu persoane dubioase, […]
Vouchere pentru alimente 2025: Când vor fi încărcate cu prima tranșă Românii care dețin carduri sociale vor primi prima sumă pe aceste carduri în luna iunie 2025. Spre deosebire de anii trecuți, când cardurile erau încărcate cu 250 de lei la fiecare două luni, în 2025 suma a fost redusă la 125 de lei, acordată […]