Rămâi conectat
MA-RA-MU

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de sâmbătă, 21 februarie: Borș mănăstiresc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Părintele Dionisie, șeful cuhniilor de la Mănăstirea Căldărușani, îmi mărturisea cu un deceniu în urmă că niciodată nu i-a fost teamă că nu va avea ingredientele necesare în cămară. Și asta pentru că simpla rugăciune era de ajuns pentru a completa ceea ce lipsea.

Îmi spunea părintele că dacă n-avea zahăr, sau orez, ori ceapă, bulion, atunci starețul mănăstirii îl îndemna: „Roagă-te, părinte Dionis, și vei primi ce-ți lipsește. Și numai ce termina rugăciunea, că intra în curte un binecredincios care-i aducea, ca danie pentru cuhnie, taman ceea ce-i trebuia. De la părintele Dionisie citire, eu vă aduc… Rețeta de borș mănăstiresc. De post, cu variația lui pentru Săptămâna Albă.

Ai trebuință de: un kg de varză dulce, 3 cepe, 3 ardei grași, un morcov, 3 roșii, 700 ml borș, o legătură de leuștean, sare, piper; facultativ: 100 ml untdelemn, 150 g urdă.

Cum se procedează?

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

foto: antenasatelor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea