Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de miercuri, 10 iunie: Balmoș mușcelean sau ”fondue roumaine”

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Balmoşului muşcelean, Bogdan Gîlculescu, unul dintre cei mai pătimași gurmeți din prima cetate de scaun a Țării Românești, îi spune: ”fondue roumaine”, ”alintându-l” și, în același timp, relevând superbul arc în timp și spațiu între ciobanii din Carpați și păstorii din Alpi.

Respectând regulile oricărui fondue din Alpi, şi balmoşul ciobanilor din Muscel se face din trei feluri de brânză. Mai precis, din brânză de burduf, telemea de oaie proaspătă şi urdă grasă de oaie, căreia i se mai adaugă şi ceva unt de oaie, ingredient pe care, din păcate, nu-l găsim decât la stână sau, cel mult, în locurile unde ciobanii îşi desfac produsele.

Se face mai întâi un cir…

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

foto: antenasatelor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cele mai frumoase mesaje de Dragobete 2025. SMS -uri şi mesaje de dragoste de ziua îndrăgostiţilor la români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase FELICTĂRI, URĂRI și MESAJE DE DRAGOBETE 2025! Mesaje de dragoste de ziua îndrăgostiților la români Dragobetele este o sărbătoare de origine dacică celebrată de români pe 24 februarie. Sărbătoarea de Dragobete este considerată în popor echivalentul sărbătorii Valentine’s Day (când se trimit mesaje de Sfântul Valentin), sărbătoare a iubirii. Cu această ocazie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea