Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de marți, 29 septembrie: Balmoș ca la stână (rețetă din Țara Bârsei)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dacă n-ai petrecut măcar o după-amiază întreagă la stână, dacă n-ai încercat măcar să mulgi oile ori căprițele, dacă n-ai învârtit cu melesteul în mămăligă, atunci n-ai cum să știi care-i adevăratul gust al balmoșului… ca la stână.

Dar pentru că n-a trecut luna de când am zăbovit și eu la stâna baciului Istrate de la Vlădeni, mi-e prea dragă amintirea asta… culinară, ca să nu vă dezvălui câteva secrete. Pentru un balmoș făcut cum se cuvine, mai întâi se va lăsa jintuiala să fermenteze vreo două zile, după care se fierbe o juma de ceas, având grijă să nu se prindă de fundul ceaunului.

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR

foto: antenasatelor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

5 iulie 2024 | Este sărbătorit Sfântul Atanasie Athonitul

Bera Larisa

Publicat

în

5 iulie 2024 | Este sărbătorit Sfântul Atanasie Athonitul Sfântul Atanasie s-a născut în Trapezunt, din părinţi creştini. Rămas orfan la o vârstă fragedă, a fost crescut de un ofiţer. Conform crestinortodox.ro, pe când era copil, îşi conducea prietenii în pădure sau în apropierea unei peşteri şi juca rolul de egumen. Acest lucru a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea