Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de marți, 29 septembrie: Balmoș ca la stână (rețetă din Țara Bârsei)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dacă n-ai petrecut măcar o după-amiază întreagă la stână, dacă n-ai încercat măcar să mulgi oile ori căprițele, dacă n-ai învârtit cu melesteul în mămăligă, atunci n-ai cum să știi care-i adevăratul gust al balmoșului… ca la stână.

Dar pentru că n-a trecut luna de când am zăbovit și eu la stâna baciului Istrate de la Vlădeni, mi-e prea dragă amintirea asta… culinară, ca să nu vă dezvălui câteva secrete. Pentru un balmoș făcut cum se cuvine, mai întâi se va lăsa jintuiala să fermenteze vreo două zile, după care se fierbe o juma de ceas, având grijă să nu se prindă de fundul ceaunului.

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR

foto: antenasatelor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Pensii 2025: Cum afli online ce vechime în muncă ai și dacă ai plătite contribuțiile pentru pensie?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pensii 2025: Cum afli online ce vechime în muncă ai și dacă ai plătite contribuțiile pentru pensie? Din 2025 românii pot verifica vechimea în muncă cu un click, pe internet, fără a mai fi necesar să se deplaseze la ghișeu și să stea la coadă. Sistemul de evidență a contractelor de muncă este de acum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea