Rețeta zilei de marți, 17 februarie: Papanași cu brânză și smântână
Am intrat deja în Săptămâna Albă, cea în care, după tradiție, creștinii ortodocși nu consumă carne, dar pot mânca brânză, lapte și ouă. Există multe interdicții și cutume în această perioadă și ele nu se referă neapărat la alimentație. De exemplu, dacă vrei să nu încărunțești înainte de vreme, e bine ca în Săptămâna Albă să pui în apa în care te speli pe cap… o bucățică de brânză.
Dar să reintrăm în bucătărie și să pregătim o rețetă de papanași, culeasă de pe Valea Mureșului.
Ai trebuință de: 500 g brânză de vaci, 250 g făină, două ouă, 100 g zahăr, 200 g smântână, 100 g dulceață, bicarbonat, coajă rasă de portocală, sare, zahăr pudră, ulei.
Cum se procedează?
Citește continuarea pe ANTENA SATELOR
foto: antenasatelor.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Care sunt gradele militare în armata română: Însemnele pentru subofițeri și ofițeri
Care sunt gradele militare în armata română: Însemnele pentru subofițeri și ofițeri În forțele terestre ale armatei române cel mai mic grad dintre subofițerii militari este cel de sergent iar, în ordine crescătoare, gradele subofițerilor forțelor terestre sunt sergent, sergent major, plutonier, plutonier major, plutonier adjutant și plutonier adjutant șef. Citește și: Armata OBLIGATORIE, văzută […]