Rețeta zilei de marți, 10 martie: Cozonac cu prune
Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la colacii mari, mai ales în zilele de pomenire a morților. Un astfel de colac, numit „uitata”, este mai mare și redesenează, fidel, chipul omenesc. Se dă de pomană pentru morții care nu au fost amintiți de mult în rugăciuni. Perioada aceasta culminează de Paști, cu colacul de cinste. Și pentru că niciodată rețetele nu-s destule, în așteptarea Paștilor vă propun o rețetă de cozonac cu prune, culeasă de pe Valea Mureșului.
Ai trebuință de: Un kg făină de patisserie, 250 g zahăr tos, 300 g unt, 4 gălbenușuri, două plicuri cu zahăr vanilinat, coaja rasă de la o lămâie, un pliculeț cu praf de copt, 50-75 ml apă (după cât cere făina), o jumătate de linguriță de sare fină.
Pentru umplutură: 100 g alone, 50 g migdale, 100 g prune uscate fără sâmburi, 100 g zahăr tos, o linguriță de scorțișoară măcinată.
Află rețeta pe ANTENA SATELOR.
foto: antenasatelor.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni Apostolul îi adresează lui Timotei două dintre epistolele sale cuprinse în Noul Testament și îl pomenește în alte două epistole. În Epistola către Corinteni scrie: „…Pentru aceea chiar am trimis la voi pe Timotei, care este fiul meu iubit […]