Rețeta zilei de astăzi, marți, 3 februarie 2015: Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș
Rețeta zilei de astăzi, marți, 3 februarie 2015: Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș
Hribii cu haina lor maronie, rotunjori şi bonomi ca nişte… burghezi parizieni din veacul XIX! O dată ce ai poposit cu ei în bucătărie, poţi totuşi să faci un lucru: să închizi ochii şi, trăgând în piept mirosul de reavăn, de frunză umedă, de pământ, să îţi imaginezi pentru o clipă că eşti în pădure. Dar cum îi prepari?
Hribii se clătesc iute sub jet de apă rece. Chiar dacă sunteţi tentaţi să îi lăsaţi mai multă vreme în apă, sfatul meu este să nu o faceţi. Apa rece ar putea să oxideze „carnea” cea albă a hribilor. (Şi se vor şi umfla de apă… că nu degeaba li se mai spun ciupercile, de orice fel ar fi ele,… bureţi!) Şi, oricum, îi veţi fierbe în două-trei ape, timp „să se lase” nisipul şi să se limpezească. Dar înainte de a-i arunca în oală, nu uitaţi să îi tăiaţi în felii. În ultima apă adăugaţi o ceapă tăiată mărunt. Lăsaţi să fiarbă aşa, dimpreună, vreme de un ceas, la foc potolit, adăugând din când în când apă călduţă.
Citește rețeta integral pe ANTENA SATELOR
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni Apostolul îi adresează lui Timotei două dintre epistolele sale cuprinse în Noul Testament și îl pomenește în alte două epistole. În Epistola către Corinteni scrie: „…Pentru aceea chiar am trimis la voi pe Timotei, care este fiul meu iubit […]