Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de astăzi, marți, 3 februarie 2015: Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Rețeta zilei de astăzi, marți, 3 februarie 2015: Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș

Hribii cu haina lor maronie, rotunjori şi bonomi ca nişte… burghezi parizieni din veacul XIX! O dată ce ai poposit cu ei în bucătărie, poţi totuşi hribisă faci un lucru: să închizi ochii şi, trăgând în piept mirosul de reavăn, de frunză umedă, de pământ, să îţi imaginezi pentru o clipă că eşti în pădure. Dar cum îi prepari?

 Hribii se clătesc iute sub jet de apă rece. Chiar dacă sunteţi tentaţi să îi lăsaţi mai multă vreme în apă, sfatul meu este să nu o faceţi. Apa rece ar putea să oxideze „carnea” cea albă a hribilor. (Şi se vor şi umfla de apă… că nu degeaba li se mai spun ciupercile, de orice fel ar fi ele,… bureţi!) Şi, oricum, îi veţi fierbe în două-trei ape, timp „să se lase” nisipul şi să se limpezească. Dar înainte de a-i arunca în oală, nu uitaţi să îi tăiaţi în felii. În ultima apă adăugaţi o ceapă tăiată mărunt. Lăsaţi să fiarbă aşa, dimpreună, vreme de un ceas, la foc potolit, adăugând din când în când apă călduţă.

 Citește rețeta integral pe ANTENA SATELOR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Sfânta Muceniță Iulia și Sfântul Mucenic Temistocle, prăznuiți în 21 decembrie de credincioși

Ioana Oprean

Publicat

în

Sfânta Muceniță Iulia și Sfântul Mucenic Temistocle sunt prăznuiți în 21 decembrie de credincioșii ortodocși. Sfânta Muceniţă Iuliana a trăit pe vremea împăratului Maximian. Era din Nicomidia, copila unor părinţi bogaţi. Părinţii au logodit-o cu un senator elin, cu numele Eleusie. Logodnicul voia să se facă nunta, dar sfânta n-a vrut, ci a zis: „Nu […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Mădălina Opriș

Publicat

în

Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria și tradiția împodobirii bradului Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai frumoase tradiții din lume. Dacă te întrebi de unde provine acest obicei, se pare că a fost preluat de la triburile germanice, însă în vremurile respective decorațiunile erau mult mai simple decât în […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi

Ioana Oprean

Publicat

în

Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea