Reparația autostrăzii demolate, între Cunța și Săliște, costă aproape 3 milioane de euro. Până în septembrie lucrările ar trebui finalizate
Reconstrucţia celor peste 200 de metri demolaţi din autostrada Orăștie-Sibiu costă aproape trei milioane de euro. Angajaţii de la Drumuri mai au trei luni să reconstruiască autostrada şi să repare fisurile apărute şi în alte zone, pentru ca şoferii să poată circula din septembrie din nou pe cei 22 de kilometri dintre Cunţa (județul Alba) şi Sălişte (județul Sibiu).
De două luni muncitorii de la Drumuri s-au apucat să repare cei 22 de kilometri din autostrada Orăştie-Sibiu, închişi încă din septembrie anul trecut.
Greul îl reprezintă reconstruirea celor 225 de metri demolaţi, după ce s-a descoperit apă la 8 metri sub asfalt. Deocamdată, lucrările nu sunt foarte avansate.
„S-a trecut de faza de decapare şi se ajunge la stratul de bază. Sunt în fază de umplere a tranşeelor drenante. Urmează să se pună corpul autostrăzii şi după straturile asfaltice”, declara, în 7 iunie, ministrul Transporturilor Dan Costescu.
Până acum, repararea autostrăzii a înghiţit peste 3,7 milioane de lei. Din aceşti bani s-au cumpărat materiale de construcţie şi s-au închiriat 13 utilaje. Se plăteşte pentru ele între 100 şi 210 lei pe oră. Şefii de la Drumuri estimează că vor mai avea nevoie de încă 22 de utilaje şi că vor mai cheltui încă 8 milioane de lei pe materiale de construcţii, inclusiv asfalt. În total, în craterul din mijlocul autostrăzii se vor îngropa peste 13,3 milioane de lei, adică nu mai puţin de 2,9 milioane de euro.
Într-un răspuns pentru Digi24, şefii de la Drumuri spun că abia după ce va fi gata proiectul pentru repararea autostrăzii şi vor fi identificate toate problemele, vor putea spune cu exactitate costul lucrările de refacere a şoselei dintre Cunţa şi Sălişte.
Un document prezentat săptămâna trecută de Digi24 vorbea despre fisuri existente şi pe alte porţiuni din autostradă care însumează aproape un kilometru.
Lucrările ar trebui să se încheie la începutul toamnei, când autostrada ar trebui redeschisă şoferilor.
Dan Costescu, ministrul Transporturilor, declara în 7 iunie: „Colegii sunt încă în grafic şi ne menţinem termenul de septembrie. În septembrie sigur circulăm acolo”.
Bani cheltuiţi cu reparaţiile vor fi recuperaţi de la firma care a construit autostrada, Impregilo Salini.
Bucata de 22 de kilometri dintre Cunţa şi Sălişte a costat peste 600 milioane de lei, fără TVA, bani din care firma italiană Impregilo a încasat aproape toată suma.
sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală | Mircea Hava: PNL Alba rămâne un partid al celor care au trecut în fișa postului, cu majuscule, „Fapte, nu vorbe!
Publicitate electorală | Mircea Hava: PNL Alba rămâne un partid al celor care au trecut în fișa postului, cu majuscule, „Fapte, nu vorbe! Da, sunt absolut convins că PNL va câștiga alegerile, și de data asta, în Alba! Și nici n-ar putea să fie altfel, când orice buletin de vot, pentru președinte sau parlament, este, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan