Remus Pricopie cere fiscalizarea meditaţiilor. Elevii albaiulieni plătesc până la 100 de lei pentru o şedinţă
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a vorbit despre meditaţiile particulare, un fenomen care pare imposibil de combătut în sistemul educaţional din România. Acesta consideră că acolo unde meditațiile nu sunt fiscalizate, este vorba de corupție şi un conflict de interese să faci meditaţii cu elevii tai. Remus Pricopie consideră că aceasta este o cauză pentru diferenţa mare între notele de la clasă şi rezultatele la evaluarea naţională.
„Acolo unde meditațiile nu sunt fiscalizate, atunci este evident vorba de corupție. Mi se pare un conflict de interese să faci meditații cu elevii tăi. Profesorii ar putea să condiționeze nota de participarea elevilor la orele în particular”, a spus Remus Pricopie, citat de Realitatea.net
Părinţii îşi trimit copiii la ore suplimentare încă din învăţământul primar, mai ales la limbi străine. Pe lângă matematică şi limba română, în pragul examenelor, geografia, istoria, chimia şi biologia sunt alte materii la care elevii sunt meditaţi. Dacă la limba română şi matematică preţul unei şedinţe este de aproximativ 50 de lei, la chimie, elevii plătesc între 80 şi 100 de lei. La majoritatea disciplinelor, elevii sunt pregătiţi suplimentar câte 2-3 la o şedinţă.
„Problema nu este cea a notelor mici, ci cea a notelor mari. În multe școli din România, notele la clasă sunt mult mai mari decât notele de la evaluările naționale. În urmă cu 10 ani, am modificat modul de admitere la liceu. Automat, orice notă pusă în catalog atârna în catalog mai greu la admiterea la liceu. Am ajuns să avem o diferență de 3, 4, 5, 6 puncte între notele de la școală și cele de la admitere. Măsura de anul ăsta, ponderea de 25% notele de la școală și 75% notele de la admitere, este o măsură absolut firească și absolut documentată. Am adoptat măsura pe baza unor date clare”, a explicat ministrul Educației, citat de aceeaşi sursă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum o oră
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri