Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Remus Pricopie cere fiscalizarea meditaţiilor. Elevii albaiulieni plătesc până la 100 de lei pentru o şedinţă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a vorbit despre meditaţiile particulare, un fenomen care pare imposibil de combătut în sistemul educaţional din România. Acesta consideră că acolo unde meditațiile nu sunt fiscalizate, este vorba de corupție şi un conflict de interese să faci meditaţii cu elevii tai. Remus Pricopie consideră că aceasta este o cauză pentru diferenţa mare între notele de la clasă şi rezultatele la evaluarea naţională.

„Acolo unde meditațiile nu sunt fiscalizate, atunci este evident vorba de corupție. Mi se pare un conflict de interese să faci meditații cu elevii tăi. Profesorii ar putea să condiționeze nota de participarea elevilor la orele în particular”, a spus Remus Pricopie, citat de Realitatea.net

Părinţii îşi trimit copiii la ore suplimentare încă din învăţământul primar, mai ales la limbi străine. Pe lângă matematică şi limba română, în pragul examenelor, geografia, istoria, chimia şi biologia sunt alte materii la care elevii sunt meditaţi. Dacă la limba română şi matematică preţul unei şedinţe este de aproximativ 50 de lei, la chimie, elevii plătesc între 80 şi 100 de lei. La majoritatea disciplinelor, elevii sunt pregătiţi suplimentar câte 2-3 la o şedinţă.

„Problema nu este cea a notelor mici, ci cea a notelor mari. În multe școli din România, notele la clasă sunt mult mai mari decât notele de la evaluările naționale. În urmă cu 10 ani, am modificat modul de admitere la liceu. Automat, orice notă pusă în catalog atârna în catalog mai greu la admiterea la liceu. Am ajuns să avem o diferență de 3, 4, 5, 6 puncte între notele de la școală și cele de la admitere. Măsura de anul ăsta, ponderea de 25% notele de la școală și 75% notele de la admitere, este o măsură absolut firească și absolut documentată. Am adoptat măsura pe baza unor date clare”, a explicat ministrul Educației, citat de aceeaşi sursă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea