Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Remedii rapide pentru mahmureală

Ziarul Unirea

Publicat

în

• Tratamente naturiste pentru mahmureală • Sfaturi pentru mahmureală • Remedii naturale pentru mahmureală

Una dintre consecinţele consumului de alcool este mahmureala, care vine din cauza pierderii de săruri esenţiale cum ar fi potasiu şi magneziu şi a deshidratării. Caracteristice mahmurelii sunt durerile de cap, greaţa, ameţelile, sensibilitatea la lumină si sunet, durerile musculare şi iritabilitatea.

Consumul excesiv de alcool are pentru organism, efectele unei intoxicaţii. Alcoolul este un depresor şi atunci când este consumat în exces se acumulează diverse toxine în corp. Iar reacţia acestuia este cea ca şi in cazul oricărei supradoze de droguri: încearcă să metabolizeze şi sa elimine substanţele incriminate.

Cel mai bun mod de a preveni o mahmureala este de a bea cu moderaţie sau de a evita alcoolul. Totuşi daca o persoana este hidratata şi bine hrănita atunci când consuma alcool poate evita sau reduce la minim simptomele mahmurelii.

Cele mai bune soluţii pentru mahmureală date de sfatulmedicului.ro.

1. Bananele – După consumul de alcool şi eliminarea fluidelor, din organism a fost eliminată o cantitate mare de potasiu. De aceea, pentru a reechilibra nivelul de potasiu este suficient să se consume una sau mai multe banane.

2. Ghimbir – Ghimbirul este folosit de mult timp pentru tratarea greţurilor şi a râului de mare. Acest remediu face minuni şi în cazul mahmurelii. Pentru prepararea ceaiului de ghimbir sunt necesare patru căni de apa în care se vor pune 10-12 bucatele de ceai de ghimbir proaspăt. Amestecul se va lăsa să fiarbă 10 minute, se va strecura, se va adăuga sucul de la o portocală, jumătate de lămâie şi 1/2 ceaşcă de miere de albine.

3. Miere şi lămâi – Amestecul clasic, nealcoolizat, desigur, care va conţine miere, apa caldă şi lămâie este uşor de înghiţit şi are calitatea de a reface fluidele si zaharurile pierdute. Este important să se folosească miere în loc de zahar alb. Mierea conţine fructoza care ajuta la metabolizarea alcoolului şi previne schimbările rapide ale nivelului de alcool din organism care poate duce la dureri de cap. Zaharul conţine sucroza care nu este absorbita la fel de repede. Se va amesteca la o cana de apa fierbinte miere şi suc de lămâie după gust.

4. Orez, pâine prăjită sau supa – Organismul are nevoie de energie, când poate tolera alimente solide.

5. Băuturi cu săruri de rehidratare orala – Consumul acestora este o modalitate bună de a înlocui lichidele, electroliţii şi glucoza pierdute ca urmare a consumului excesiv de alcool.

6. Gheata – Se va aplica o compresa cu gheata pe cap sau măcar o compresa rece care va ameliora mahmureala.

7. Suc – Sucul de portocale sau mere, în special, va contribui la creşterea nivelului de zahar din sânge şi va ajuta la diminuarea simptomelor de mahmureala.

8. Apa – Apa potabila este cel mai bun remediu pentru mahmureala. Deshidratarea determina mare parte din simptome. Pentru recuperare sunt necesare cel puţin opt pahare pe zi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea