Regulile unei diete corecte de după sărbători
În primul rând, trebuie să ştii că dietele drastice sunt oricum de evitat. Ele îţi pot deregla metabolismul şi te pot îmbolnăvi foarte uşor, în ciuda kilogramelor pierdute. Cu atât mai mult după perioada sărbătorilor când, recunoaştem sau nu, facem adesea excese alimentare. Aşadar, dietele severe sunt riscante şi foarte periculoase în această perioadă a anului. O alimentaţie echilibrată, mult sport şi suficientă odihnă sunt regulile care vor funcţiona întotdeauna, deci şi în cazul dietei din ianuarie. Mai mult de-atât, acum este momentul să te hidratezi corect, pentru că detoxifierea joacă un rol fundamental important în dieta de după sărbători. Consumă doi litri de apă pe zi, ceaiuri şi sucuri naturale, iar efectele nu vor întârzia să apară!
- Slăbeşte rapid vs. slăbeşte sănătos
Atunci când te apuci de o dietă este foarte important să-ţi stabileşti dinainte obiectivele. Dar, indiferent de ele, vei avea de ales între a slăbi sănătos şi a slăbi rapid.
Curele de slăbire fulger acţionează prin schimbări la nivelul metabolismului, schimbări care te pot îmbolnăvi sau pot da naştere efectului yo-yo, efect care mai devreme sau mai târziu te va face să înţelegi că ai greşit. Chiar dacă slăbeşti un număr relativ mare de kilograme printr-o dietă drastică, gândeşte-te întotdeauna că revenirea la o alimentaţie normală îţi poate aduce dublul kilogramelor pierdute… Pentru că, să gândim realist, îţi va fi imposibil să mănânci un biscuit, nişte iaurt şi câteva fructe ori legume toată viaţa. Aşadar, o dietă corectă, o dietă echilibrată este singura cale prin care poţi slăbi frumos şi sănătos. Nu uita că odată cu procesul de slăbire şi pielea ta va fi afectată, iar singura modalitate prin care îţi poţi menţine un corp frumos este aceea de a slăbi treptat. Răbdarea este un aliat de nădejde în curele de slăbire, aşadar înarmează-te cu multă, multă răbdare înainte de a te apuca de slăbit!
- Alimentaţia corectă în cadrul dietei de după sărbători
De Crăciun a fost aproape imposibil să nu consumi carne de porc ori preparate tradiţionale româneşti, multe dintre ele bazate de asemenea pe carne. Ca urmare a acestor obiceiuri, corpul tău acumulează multe toxine de care tu va trebui să scapi pe parcursul procesului de detoxifiere şi slăbire.
Primul pas ar fi să încerci să renunţi o săptămână la carne. Consumă în acest timp multe legume, dacă se poate în stare cât mai crudă, sub formă de salate, de exemplu. În orice caz, ar fi bine să mănânci cel puţin cinci porţii de legume şi fructe pe zi. Păstrează fructele pentru gustările dintre mese, însă nu la final, ca şi desert.
Începe-ţi ziua cu un bol de cereale integrale şi lapte sau iaurt. Cerealele integrale te ajută să slăbeşti mai uşor pentru că sunt bogate în fibre, iar laptele sau iaurtul îţi vor aduce un necesar aport de calciu în această perioadă.
Renunţă la zahăr, măcar în perioada dietei. Asta înseamnă fără băuturi îndulcite şi fără dulciuri. Dacă ai din când în când poftă de ceva dulce, mănâncă puţină ciocolată neagră. Este bogată în antioxidanţi şi, consumată moderat, te poate ajuta să ai o dietă echilibrată.
- O dietă sănătoasă şi echilibrată = un nou mod de viaţă
După prima săptămână de dietă te poţi reapuca de carne, dar renunţă la cea roşie. Pune accentul pe consumul de peşte sau pui şi continuă să mănânci multe legume. Scoate definitiv din alimentaţia ta pâinea albă, înlocuind-o cu cea neagră, din făină integrală. Consumă lactate moderat şi evită semipreparatele sau alimentele procesate. Citeşte întotdeauna etichetele produselor şi renunţă la acelea pe care scrie că zahărul face parte din primele trei ingrediente. Dacă ai poftă de ceva dulce mergi pe varianta ciocolatei negre sau chiar a fructelor uscate dar, la fel, consumându-le moderat. Bea multă apă, fă mişcare şi odihneşte-te opt ore pe noapte.
Respectând această dietă vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară. Vei întâmpina primăvara cu o nouă siluetă şi te vei simţi şi bine în propria piele!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 ore
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 2 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui