Rămâi conectat

Ştirea zilei

Recalculare pensii 2024: Intervenție legislativă pentru cei ale căror pensii au fost „înghețate”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Intervenție legislativă pentru cei ale căror pensii au fost „înghețate”

M-am informat oficial de la Casa Națională de Pensii și Casa Județeană de Pensii Alba în legătură cu situația bulversantă a unora dintre pensionari, care fie au primit decizii eronate, ulterior retrase, fie au primit decizii cu valoarea nominală mai mică a pensiilor.

Nici acum lucrurile nu sunt pe deplin lămurite, în special în zona pensionarilor care au lucrat la UM Cugir, Metalurgica Aiud, zona minieră și CFR. Practic, în județul Alba, circa 80% dintre pensionari s-au bucurat atunci când au primit fluturașul de creștere a pensiei, în schimb, cei cu grupe de muncă în special, cu mai puțini ani de cotizare, au rămas practic cu drepturile „înghețate”.

Citește și: PENSII 2024: Cum poți afla ONLINE ce vechime în muncă ai acumulat. Pașii de urmat

În cazul acestora din urmă este evident că valoarea nominală scade, pentru că guvernul Ciolacu a și reușit „performanța” să facă din România țara cu inflația cea mai mare din Uniunea Europeană. Dacă e să luăm în calcul și costurile cu coșul zilnic și întreținerea, combustibil și utilități, este foarte clar că pensiile „înghețate” sunt și scăzute în valoarea nominală. Am fost singurul parlamentar care am reușit să îi introduc pe cei de la Cugir în anexa hotărârii de guvern a industriei de apărare, pe care alții i-au omis în 2004. Le-am făcut dreptate după 20 de ani, pentru că nimeni nu le-a făcut până acum.

Tot ca deputat liberal, am modificat legea pensiilor, astfel încât cei cărora li se calculează pensii greșite din culpa funcționarului să poată recupera fiecare bănuț care li se cuvine. Așadar nimeni nu va pierde din cauza calculelor greșite. Și, din păcate, sunt multe calcule greșite, de ordinul miilor la nivel național, în special pentru că multe arhive au dispărut sau au fost distruse.

Citește și: Impozitare pensii 2024: Nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată. Pragul de impozitare a pensiilor se ridică începând cu 1 octombrie

Împreună cu colegii din comisiile de specialitate ale Partidului Național Liberal lucrăm deja la mai multe scenarii, care se vor concretiza într-un proiect de lege, astfel încât să eliminăm discriminările între anumite categorii de pensionari și nu să le adâncim.

Toți cei care au muncit și au contribuit trebuie tratați fără discriminare pentru că în final trebuie să vorbim de echitate între pensionari.

Florin ROMAN, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Paulownia, copacul-minune din grădina unui albaiulian, care a crescut ca Făt – Frumos: În 12 ani a scos dalele, a dărâmat gardul și are peste 20 de metri înălțime

Ziarul Unirea

Publicat

în

Paulownia, copacul-minune din grădina unui albaiulian, care a crescut ca Făt – Frumos: În 12 ani a scos dalele, a dărâmat gardul și are peste 20 de metri înălțime Un arbore Paulownia, achiziționat în urmă cu mai bine de 12 ani de către un albaiulian, a crescut ca Făt-Frumos în grădina bărbatului, ajungând în prezent […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea