Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reabilitarea Văii Ampoiului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, la Zlatna, a avut loc inaugurarea noilor bazine de înot pentru adulţi şi copii precum şi a hotelului din zona stadionului, obiective a căror finalizare marchează încheierea unui proiect ambiţios de ecologizare şi reabilitare a Văii Ampoiului, în valoare de circa 56 de milioane de euro. Practic, întreg oraşul de pe Ampoi a suferit transformări radicale, în special în infrastructură, astfel că pe o lungime de 3 km s-a creat o nouă şi elegantă arteră pietonală, cu multiple dotări urbanistice şi de recreere, zona devenind extrem de atractivă şi de elegantă. „Începând de azi, 1 septembrie (n.r. – ieri), Zlatna îşi schimbă direcţia de dezvoltare, devenind dintr-un oraş monoindustrial şi poluat o zonă turistică”, a declarat primarul Silviu Ponoran, omul care prin proiectele sale curajoase a schimbat soarta unui oraş condamnat parcă să rămână un târguşor prăfuit! Alături de primar, la inaugurarea noilor obiective edilitare a fost prezentă şi doamna Sulfina Barbu, fost ministru al mediului, care a aprobat şi susţinut proiectele de mediu ale ambiţiosului edil din Zlatna. „Acum 6 ani când am demarat proiectul de la Zlatna am fost declarată cetăţean de onoare al oraşului. Sinceră să fiu nu m-am bucurat prea tare când am văzut ce prăfuită şi poluată era Zlatna. Acum pot spune că este cel mai onorant titlu, pe care îl port cu satisfacţia unor împliniri frumoase şi că Zlatna este oraş cu adevărat”, a declarat deputatul de azi, Sulfina Barbu.
La festivitatea de inaugurare a noilor obiective, ce au dat substanţă Zilelor oraşului Zlatna, au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, prefectul judeţului, Ştefan Bardan şi senatorul Alexandru Pereş, oameni care au pus umărul la dezvoltarea Zlatnei precum şi şefii celor 17 şantiere de construcţii ce au reabilitat Valea Ampoiului, alţi invitaţi, numeroşi cetăţeni şi tineri din Zlatna. (G.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea