Raport pe 2018 – Poliția Locală Cugir: 631 sancțiuni cu amendă în valoare de peste 157.000 lei, pentru abateri de la normele legale
Într-un Raport prezentat Consiliului Local de către șeful Serviciului Poliția Locală a orașului Cugir, jr. Horațiu Găldău, pentru anul 2018 se evidențiază rezultate și preocupări peste cele ale anului precedent. Potrivit raportorului, principalele obiective care au stat la baza activității serviciului au fost în primul rând, limitarea fenomenului contravențional prin acțiuni planificate sistematic în toate domeniile de competență.
Astfel, pentru sancționarea faptelor ce au constituit abateri de la normele legale, polițiștii locali au întocmit în anul 2018 un număr de 846 procese verbale de contravenție, după cum urmează: 613 sancţiuni cu amendă (în valoare de 157.620 lei), în creștere cu 41,5% față de anul 2017; 233 sancţiuni cu avertisment scris, în creștere cu 36,5% față de anul 2017.
Totodată, valoarea amenzilor contravenționale în comparație cu anul 2017 a crescut cu suma de 69.420 lei, iar numărul de procese verbale de contravenție a crescut cu 338, reprezentând o creștere de 40%, în special pe ordine publică, circulaţie rutieră, lucrări de construcții, control al activităţii de comerţ stradal şi în zonele publice, protecţia mediului/salubritate .
Astfel, în domeniul circulației rutiere, polițiștii locali au acționat în baza Legii nr. 155/2010 pentru sancționarea faptelor de natură contravenţională de încălcare a normelor legale privind oprirea şi staţionarea autovehiculelor, a celor privind masa maximă autorizată şi accesul interzis, fiind aplicate 600 sancțiuni contravenționale, ținându-se în același timp cont de gravitatea și pericolul social al faptei, caz în care agentul constatator a aplicat doar avertismente ( 196 ).
Domeniul protecției mediului/salubrităţii şi a gestiunii deşeurilor a reprezintat un element de mare importanţă în administraţia publică, ceea ce obligă la o abordare temeinică şi sistematică a fiecărui aspect legat de aceasta, iar măsurile luate în acest domeniu s-au concretizat printr-un număr de 61 de sancțiuni aplicate.
De asemenea, pentru executarea lucrărilor de construcții fără autorizație sau pentru nerespectarea acesteia și a proiectului tehnic, polițiștii locali au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 19.000 lei.
Un alt segment important și care a înregistrat o creștere semnificativă este cel al relațiilor cu publicul, iar acest lucru se traduce prin creșterea nivelului de încredere a cetățenilor în administrația publică locală reflectate în 924 de sesizări și solicitări venite din partea cetățenilor, iar acolo unde a fost cazul s-au luat măsuri de îndrumare a petenților către instituțiile în a căror competență se încadrează.
Combaterea a faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a fost o altă acțiune susținută de polițiștii locali, fiind înregistrate un număr de 104 procese verbale de contravenție.
Activitatea în domeniul supravegherii video a vizat continuarea proceselor de implementare a echipamentelor de supraveghere video digitale, punându-se accentul pe asigurarea suportului tehnic necesar în vederea stabilirii cu exactitate a unor elemente care pot ajuta la clarificarea situaţiei de fapt şi implicit la finalizarea investigaţiei, atunci când este cazul. De menționat că numărul camerelor de supraveghere amplasate pe teritoriul orașului Cugir, cât și în localitatea Vinerea a crescut de la 22 câte erau în 2017 la 29 în prezent.
Totodată, în patrulă mixtă cu angajați ai Poliției Orașului Cugir, polițiștii locali au intervenit la un număr de 557 apeluri provenind de la Numărul Unic de Urgență 112.
,,De menționat că, în cadrul Compartimentelor: Ordine și liniște publică și circulația pe drumurile publice, Disciplina în construcţii şi afişajul stradal, Protecţia mediului, Control activitate comercială și Paza bunurilor, își desfățoară activitatea un număr de 10 angajați, din care 8 sunt polițiști locali pe Ordine Publică și Circulație, 2 sunt polițiști locali pe Disciplina în construcții, Protecția mediului, Control activitate comercială, care au calitatea de agent constatator, iar 7 sunt personal contractual (paza bunurilor)”, precizează în raportul prezentat, juristul Horațiu Găldău. (C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia printre cele mai importante 70 de instituții din regiunea Dunării
FOTO | Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia printre cele mai importante 70 de instituții din regiunea Dunării Astăzi, 15 noiembrie 2024, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a devenit parte a Danube Rectors` Conference ( DRC ), o rețea universitară ce reunește 70 dintre cele mai importante instituții din regiunea Dunării. Citește […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate6 ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii