Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală | Voicu Vușcan: Facem lucrurile cu cap! Susținem sistemul sanitar și oamenii bine pregătiți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Voicu Vușcan: Facem lucrurile cu cap! Susținem sistemul sanitar și oamenii bine pregătiți

Alba Iulia nu are un spital municipal, unde cei care locuiesc aici să fie îngrijiți. Spitalul Județean de Urgență Alba este în administrarea Consiliului Județean, astfel că aportul primăriei la buna funcționare a acestuia este cel puțin limitat, dacă nu inexistent.

Mi-ar fi foarte ușor să promit că facem un Spital Municipal în Alba Iulia. Au mai promis și alții. Din gură e extrem de ușor. N-o să vă spun povești SF, cu un spital în Alba Iulia la nivelul AKH din Viena.

Există, însă, lucruri simple și rapide pe care Primăria Alba Iulia trebuie să le facă pentru a susține sistemul sanitar.

Una dintre problemele cu care mulți din Alba Iulia se confruntă este lipsa personalului de specialitate în Spitalul Județean. Poți avea clădiri noi, câtă aparatură nouă posibilă, dacă inima spitalului lipsește. Fără profesioniști, toate sunt de prisos. Chiar azi, în spital, există aparatură performantă ce nu poate fi folosită pentru că nu are cine. Avem mulți medici excelenți în Spitalul Județean, însă nu suficienți. Spre exemplu, nu există un chirurg pediatru, ceea ce înseamnă că albaiulienii trebuie să meargă cu copiii până la Cluj ori în alte părți, pentru o simplă operație de apendicită.

Citește și: Publicitate electorală | Adrian Bara, medic: Construcția unui nou spital și îmbunătățirea calității serviciilor medicale sunt priorități ale echipei PSD Alba la Consiliul Județean

Practic, nicio specializare pediatrică nu e acoperită, dar și pentru alte ramuri medicale, ca și chirurgia toracică sau vasculară, cardiologie intervențională, etc. soluția e elicopterul și să speri ca pacientul rezistă până la destinație.

Nu e simplu să atragi medici buni, personal bine calificat. Aici, însă, Primăria poate ajuta! Cu facilități pentru a atrage medicii de care Spitalul Județean are nevoie. Prin punerea la dispoziție, la prețuri absolut modice, de locuințe pentru primii cinci ani de contract cu Spitalul. Primăria le poate asigura, prin intermediul unei asociații care să suporte toate costurile, acces la cursuri și stagii de pregătire continuă. Orice măsură, orice cheltuială efectuată pentru a atrage medici bine pregătiți este, în fapt, o investiție în sănătatea noastră.

O altă măsură absolut necesară e sprijinirea Serviciului de Ambulanță. În ultimii patru ani, Consiliul Județean Alba a achiziționat o singură salvare, pe care le-a dat-o în folosință. Primăria Alba Iulia nici măcar una. În mandatul precedent, spre exemplu, Primăria București a achiziționat peste 100 de salvări noi, dotate modern. Nu vorbim de investiții uriașe și sume amețitoare. Primăria Alba Iulia își permite lejer să achiziționeze cel puțin două ambulanțe noi, pe care să le pună la dispoziția serviciului, în folosul cetățenilor.

Din 9 iunie, în Alba Iulia vom face lucrurile cu cap!

Voicu Vușcan, candidat pentru Primăria Alba Iulia – #noulPSDAlbaIulia

Comandat de Partidul Social Democrat- Organizatia Județeană Alba / Executat de UNIREA PRES SRL – portal online: https:\\ziarulunirea.ro / CUI mandatar financiar coordonator: 21240002.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea infrastructurii educaționale în comuna Valea Lungă: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea infrastructurii educaționale în comuna Valea Lungă: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP Administrația comunei Valea Lungă, a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația care prevedere modernizarea infrastructurii educaționale a comunei. Citește și: Supraveghere video în comuna Daia Română: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP Comuna Valea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea