Rămâi conectat

Politică Administrație

Protocol între primărie și o farmacie din Alba Iulia: Testări ale vârstei arteriale și pulmonare și educație sanitară în patru licee

Ziarul Unirea

Publicat

în

În baza unui protocol de cooperare între municipiul Alba Iulia și Vichi Farm, pe verticala strategică e-Sănătate, se vor face testări, cu ajutorul unor echipamente ultraperformante, ale vârstelor arterială şi pulmonară, precum şi campanii de educaţie pentru sănătate dedicate elevilor din patru licee din Alba Iulia.

Protocolul a fost aprobat în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018”. Consilierii locali din Alba Iulia vor supune la vot, în ședința din 28 august, modificarea unei alte hotărâri a consiliului local pentru încheierea cu respectarea tuturor cerințelor a protocolului de colaborare.

”Municipiul Alba lulia reprezintă un exemplu de bune practici la nivel naţional în ceea ce priveşte modul în care a gestionat relaţia cu diverşi parteneri sau colaboratori care au contribuit semnificativ la dezvoltarea durabilă a oraşului şi la îmbunătăţirea adaptabilităţii în actualul context al unor provocări multiple. Prin implementarea şi testarea de soluţii inteligente ce sunt suportate de parteneri în cadrul proiectului pilot Alba lulia Smart City, Municipalitatea are acces la tehnologii de ultimă oră şi la o importantă expertiză într-un domeniu precum cel al oraşelor inteligente, identificat ca prioritar în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, având un impact larg, administrativ, socio – economic, de mediu şi al calităţii vieţii în Alba lulia, în creşterea atractivităţii oraşului pentru locuit, pentru turişti şi pentru potenţiali investitori”, se arată în expunerea de motive.

Testul de măsurare a vârstei arteriale furnizează o evaluare personală a anumitor parametrii hemodinamici (Tensiune arterială, Frecvenţa cardiaca, Velocitatea undei de puls), astfel încât la final rezultă “vârsta arterelor”. Prima acțiune de măsurare a vârstei arteriale și pulmonare s-a desfășurat, la Alba Iulia, în iulie, iar acestea continuă în august și septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei Administrația comunei Mirăslău, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii sediului primăriei. Citește și: Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea