Rămâi conectat

Actualitate

Proprietarii de apartamente cu termopane, OBLIGAȚI să instaleze detectoare de gaz: Amenzi de până la 4.000 de lei pentru nerespectarea legii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proprietarii de apartamente cu termopane, OBLIGAȚI să instaleze detectoare de gaz: Amenzi de până la 4.000 de lei pentru nerespectarea legii

Românii care locuiesc în apartamente și utilizează aparatură casnică pe bază de gaze sunt obligați să instaleze detectoare de gaz, conform reglementărilor actuale. În caz contrar, cei care încalcă legea riscă amenzi uriașe, precum și întreruperea furnizării cu gaze.

Ordinul nr. 5/2009 al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) stabilește cerințele tehnice pentru instalațiile de gaze naturale. Documentul reglementează necesitatea unui volum minim de aer în încăperi, precum și obligația de a menține o ventilare adecvată pentru siguranța utilizatorilor.

Citește și: Când vor fi interzise centralele de apartament în România: Noile sisteme de încălzire permise

Potrivit normelor în vigoare, încăperile în care se află instalații pe bază de gaze trebuie să dispună de un volum interior specific, pentru a preveni acumularea de gaze nocive și a asigura un mediu sigur.

Feroneriile trebuie să fie adecvate pentru a preveni accidentele

Cei care locuiesc la bloc sunt obligați să știe că instalarea detectoarelor de gaze este o necesitate pentru evitarea riscurilor și menținerea unui standard de siguranță ridicat.

În încăperile în care sunt instalate aparate pe bază de gaze, feroneriile trebuie să fie adecvate pentru a preveni accidentele.

Legislația impune ca acestea să reziste la presiuni de cel puțin 1.180 Pa și să aibă o suprafață minimă de 0,03 mp pentru fiecare metru cub de volum net în clădiri din beton armat, respectiv 0,05 mp în construcții din zidărie, scrie newsweek.ro.

Aceste cerințe sunt menite să asigure o ventilație adecvată și să revină acumularea de gaze periculoase în interiorul locuințelor. Nerespectarea acestor cerințe tehnice poate atrage amenzi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei pentru persoanele fizice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Nodul rutier de la Cugir, pe Autostrada A1, tot mai aproape de realizare: Indicatorii tehnico – economici, aprobați de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nodul rutier de la Cugir, pe Autostrada A1, tot mai aproape de realizare: Indicatorii tehnico – economici, aprobați de Guvern Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri, 4 septembrie 2024, indicatorii tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ,,Nod rutier A1 (km 326+155) – DJ 704 (Cugir)”, județul Alba. Descrierea situaţiei actuale În prezent, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate