Rămâi conectat

Sport

Promitătorul voleibalist Tudor Balu (CSȘ Blaj), a fost transferat de SCM Zalău, vicecampioana României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ridicătorul Tudor Balu (17 ani împliniți în 1 mai) a fost transferat de SCM Zalău, vicecampioana României. Voleibalistul originar din “Mica Romă”, ce a deslușit tainele sportului de lângă fileu în orașul natal, la CSȘ Blaj, sub comanda antrenorului Alexandru Man, este considerat unul dintre cei mai promițători jucători din România.

Tudor Balu a impresionat la recentele turneele finale disputate cu CSȘ Blaj, la Dej cu juniorii (locul 5 și cel mai bun ridicător) și la Tulcea, cu cadeții (bronz și MVP-ul competiției). În consecință, formația din Sălaj s-a grăbit să obțină semnătura acestei speranțe voleibalistice, iar în stagiunea 2021/ 2022 Tudor Balu va avea dublă legitimare SCM Zalău – CSȘ Blaj (cu care mai avea contract doi ani), urmând să se mute la Zalău cu școala, iar când calendarul competițional îi va permite va juca pentru CSȘ Blaj, la nivel juvenil. Este o mutare importantă pentru cariera acestui talentat sportiv, care în luna viitoare va fi convocat la lotul național Under 20 al României, în vederea participării la Balcaniada de profil.

*”O provocare și o oportunitate”

Faptul că am semnat cu SCM Zalău, un club important în voleiul masculin românesc, reprezintă o adevărată provocare. În același timp este și o importantă oportunitate în ceea ce privește dezvoltarea mea sportivă. Îmi propun, în perioada în care voi evolua la Zalău, să am prestații cât mai bune și să mă perfecționez pe postul pe care evoluez. Voi păstra legătura cu echipa din Blaj, jucând în continuare alături de juniori”, a declarat Tudor Balu, devenit primul voleibalist din Blaj plecat în Divizia A1 la o echipă de asemnea calibru, ce va evolua în Cupa CEV.

Tudor este printre cei mai talentați jucători la nivel național din generațiile actuale. Pregătirea la asemnea nivel, alături de coechipieri valoroși, înseamnă o experiență bună în perspectiva dezvoltării sale. Era nevoie de acest pas pentru a progresa”, a spus antrenorul Alexandru Man (CSȘ Blaj).

*Trei jucători din Alba în Divizia A1

Tudor Balu (17 ani) va fi al treilea jucător din Alba ce va evolua din toamnă la cel mai înalt nivel intern.  Alți doi jucători talentați din Alba au fost protagoniștii unor transferuri în această perioadă la echipe ce activează în Divizia A1. Astfel internaționalul Florian Bela Bartha (21 de ani), originar din Ocna Mureș, a plecat de la Unirea Dej (locul șase) la SCM U Craiova (locul al 3-lea), iar în locul său dejenii l-au înregimentat pe blăjeanul Sebastian Micu (21 de ani). În ultimii trei ani centrul Florian Bartha a jucat la Unirea Dej, iar în această vară a debutat în reprezentativa de seniori, în Golden League. După plecarea lui Florian Bartha, Unirea Dej a anunțat transferul blăjeanului Sebastian Micu, tot pe poziția de centru, fost la UV Timișoara și component al echipelor naționale de juniori și cadeți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, triunghiular în Slovenia: remiză cu ND Gorica și eșec cu CSM Reșița

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a susținut un triunghiular în Slovenia, la Rogla, întâlnind ND Gorica (remiză, 1-1) și CSM Reșița (eșec, 0-1). După ce amicalul cu NK Bistrica a fost anulat, uniriștii au susținut două teste a câte 45 de minute în aceeași zi, obținând rezultate de apreciat în fața unor oponenți din eșalonul superior. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea