Rămâi conectat

Ştirea zilei

Proiect pilot la Alba Iulia: Elevii vor merge la școală cu autobuze. Soluție pentru fluidizarea traficului în zonele aglomerate din municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiect pilot la Alba Iulia: Autobuze și microbuze școlare pentru elevi, o soluție pentru fluidizarea traficului în zonele aglomerate din municipiu

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 24 octombrie, Paul Voicu, viceprimarul cu atribuții de primar, a afirmat că administrația locală intenționează să implementeze un proiect de fluidizare a traficului si siguranță a circulației prin transportul la școală al elevilor cu microbuze și autobuze la școlile generale din zonele aglomerate, proiectul pilot urmând a fi implementat la școala nr.7 Mihai Eminescu.

“Vă spuneam despre fluidizarea traficului: Un alt proiect pe care vrem să-l implementăm începe cu școala nr. 7 “Mihai Eminescu”. Acolo am discutat deja cu conducerea școlii, cu Poliția Națională, cu Poliția Locală și cu colegii care se ocupă de Comisia de Circulație.

Avem un număr total de 1093 de elevi, pe doua schimburi. De dimineață de la ora 8 sunt 788 de elevi care intră în clasele I-VIII. Am discutat cu Comitetul de părinți de acolo, cu conducerea școlii, practic declară 312 că vin cu copiii cu mașinile la școală, undeva este un plus minus acolo și vedem ce înseamnă să aducem acești elevi cu autobuzul, să-i luăm din stațiile de autobuz și să-i aducem cu un autobuz sau cu un microbus. El va fi însoțit de către un polițist local pentru siguranța de a urca și de a coborî din aceste mijloace de transport și supravegherea pe durata transportului până la școală.

Nu discutăm aici de clasele 0 si I, care vor avea un tichet special și vor putea veni ca și până acum. Părinții care vor să-i aducă cu mașina, vor avea acces, iar pentru celelalte clase vor trebui să folosească acest mijloc de transport”, a precizat Paul Voicu.

Viceprimarul cu atribuții de primar a mai adăugat că proiectul va fi definitivat cât de curând, după careva fi extins și pentru alte unități de învățământ, respectiv școala nr.1 și școala nr.3, unde există o presiune foarte mare mai ales că la școala nr.1 sunt mai mulți elevi decât la școala nr.7, aceștia având cursuri doar de dimineața, nu și după ora 12.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier pe raza localității Miraslău: Un biciclist acroșat de un autoturism. Traficul este îngreunat

Bera Larisa

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe raza localității Miraslău: Un biciclist acroșat de un autoturism. Traficul este îngreunat Un accident rutier a avut loc joi, 8 august, în jurul orei 13.00, pe raza localității Miraslău. Un biciclist a fost lovit de o mașină. Traficul rutier este îngreunat pe DN 1, pe raza localității Miraslău, din cauza unui accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea