Proiect în dezbatere publică: Sporurile bugetarilor din administrație, de la 1 ianuarie 2018
Proiectul de hotărâre de Guvern care stabilește cine din administrația publică centrală și din unitățile teritoriale primește sporuri, care este mărimea acestora și în ce condiții pot fi acordate, a fost publicat, spre dezbatere publică, de către Ministerul Dezvoltării.
Regulamentul ce va fi aprobat prin hotărâre de Guvern stabilește „modalitatea de stabilire a locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă şi condiţiile de acordare a sporului pentru condiții de muncă prevăzut pentru funcţionarii publici și personalul contractual” din administrația publică centrală și din unitățile teritoriale.
Concret este vorba de angajații din servicii publice deconcentrate ale ministerelor şi ale altor organe centrale de specialitate, din prefecturi, unităţi bugetare de subordonare centrală şi locală, precum şi din compartimentele de contabilitate, financiar, aprovizionare și investiţii.
Angajații din administrația publică locală sunt exceptați pentru că sporurile acestora au fost deja stabilite prin HG 569/2017, dat fiind că salariile lor au atins pragurile maxime stabilite în Legea salarizării unitare (nr. 153/2017) încă de la 1 iulie 2017.
Suplimentar, Regulamentul prevede pentru angajații din instituțiile publice sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor următoarele sporuri:
– Spor pentru condiţii deosebite de muncă vătămătoare/periculoase – până la 35%;
– Spor pentru condiţii deosebit de periculoase – până la 75%;
– Spor de izolare şi pentru condiţii deosebite de muncă (în localităţi amplasate la altitudine, care au căi de acces dificile sau unde atragerea personalului se face cu dificultate, în punctele de frontieră amplasate în afara localităţilor, în condiţii de radiaţii şi altele asemenea stabilite de ordonatorul principal de credite, cu consultarea sindicatelor) – până la 20%.
De asemenea, personalul din Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” şi comisariatul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“ din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, care îşi desfăşoară activitatea în teritoriul rezervaţiei, va beneficia de un spor de izolare de până la 20% din salariul de bază.
Toate aceste sporuri vor putea fi acordate doar cu încadrarea, pentru fiecare ordonator de credite, în limita a 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcție, gradațiilor, indemnizațiilor, etc.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun