Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiect: 20.000 de lei de la bugetul local pentru un simpozion organizat de Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice, în Cetatea Alba Carolina

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

vot in CL Alba IuliaPe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia, care va avea loc joi, 31 iulie a.c., se află proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume de bani pentru activități culturale.

Se propune finanțarea cu 20.000 de lei, din bugetul local, a simpozionului ”Studii, cercetări și abordări proiectare și execuție în vederea consolidării, restaurării, conservării și punerii în valoare a vestigiilor arheologice din Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina”.

Evenimentul este programat să se desfășoare în perioada 5-7 septembrie a.c. și este organizat la nivel local de Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice.

Potrivit reprezentanților administrației locale simpozionul va avea loc chiar în perioada în care vor fi finalizate lucrările la situl arheologic roman Principia și va marca deschiderea oficială a Muzeului Principia.

Scopul simpozionului este de a prezenta și disemina la nivel local și național rezultatele studiilor și lucrărilor de cercetare  având ca temă consolidarea, restaurarea, conservarea și punerea în valoare a vestigiilor arheologice din Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina. În vederea susținerii prezentărilor din cadrul simpozionului vor fi invitați o serie de restauratori, arhitecți, istorici, arheologi, specialiști și experți de renume la nivel național în domeniul restaurării și conservării arheologice. Totodată, simpozionul reprezintă prima reuniune profesională de mare anvergură dedicată evaluării și valorificării rezultatelor tuturor proiectelor implementate în Cetate”, după cum se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre.

Evenimentul va fi organizat în colaborare cu Primăria municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și cu Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea