Progrese la construcţia de autostrăzi în ultima lună: Care sunt constructorii care au raportat cele mai mari progrese pe şantiere
Progrese la construcţia de autostrăzi în ultima lună: Tirrena Scavi, Astaldi şi Aktor sunt constructorii care au raportat cele mai mari progrese pe şantierele de autostrăzi, conform datelor actualizate pe luna februarie de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Tirrena Scavi a debutat în forţă pe şantierul Nodului Gilău (foto jos), care va lega autostrăzile din jurul Clujului. Constructorul italian a raportat un grad de execuţie de 14,30%, conform datelor de pe site-ul CNAIR.
Italienii de la Astaldi au înregistrat la rândul lor un progres de 3,4 puncte procentuale, până la un stadiu fizic al lucrărilor de 22,44% în februarie, pe lotul 2 din Autostrada Ogra – Câmpia Turzii.
Asocierea Aktor – Euroconstruct a raportat un avans de 2,85 puncte procentuale, până la 69,35%, pe ciotul de 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti.
Austriecii de la Strabag au înregistrat şi ei un progres de 2,39 puncte procentuale, până la 60,60% pe lotul 2 din Autrostrada Târgu Mureş – Ogra.
Şi austriecii de la Porr au raportat un avans de 2 puncte procentuale, până la 98% pe lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda.
Tot cu 2 puncte procentuale au avansat în ultima lună şi nemţii de la Geiger, pe lotul 1 a Autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii, până la un grad de execuţie de 45%.
Progrese mai mici, de până la un punct procentual, au fost declarate pe lotul 2 Sebeş – Turda al asocierii Aktor – Euroconstruct, pe lotul 4 Lugoj – Deva al Spedition UMB şi pe lotul 2 Lugoj – Deva al italienilor de la Salini (foto jos).
Pe de altă parte, sunt patru şantiere unde nu a fost înregistrat niciun progres: lotul 3 Lugoj – Deva al spaniolilor de la Comsa, lotul 3 Ogra – Câmpia Turzii al Straco, lotul 1 Sebeş – Turda al italienilor de la Pizzarotti şi lotul 3 Sebeş – Turda al italienilor de la Tirrrena Scavi.
Pe unele dintre acestea, se execută totuşi lucrări, chiar dacă pe site-ul CNAIR nu au fost raportate încă progresele. Spre exemplu, pe lotul itaienilor de la Impresa Pizzarotti, de pe Sebeş – Turda, a fost pusă prima grindă cu lansatorul de grinzi la podul peste râul Mureş.
Sursa: economica.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]