Programul examenului de bacalaureat 2013: Emoţiile încep de luni
Potrivit calendarului prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2013, are loc în iunie-iulie, iar perioada de înscriere este 27 – 31 mai. În data de 31 mai elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a termină cursurile şi mai au la dispoziţie câteva zile pentru a pregăti examenul de maturitate.
Examenul de bacalaureat începe în 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba şi literatura română (proba A), susţinută până în 12 iunie. În perioada 12-14 iunie va avea loc (proba B) evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Proba de evaluarea a competenţelor digitale (proba D) se întinde pe durata a cinci zile (17-21 iunie) care va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională în perioada 25-28 iunie (proba C).
Probele scrise la bacalaureat vor fi susţinute în 1 iulie la Limba şi literatura română (proba E a), iar în 2 iulie va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (proba E b). Emoţiile continuă în 3 iulie (proba E c) atunci când elevii vor susţine proba obligatorie a profilului şi în 5 iulie ultima probă care va fi la alegere în funcţie de profilul terminat (proba E d).
În 8 iulie până la ora 12.00 rezultatele vor fi afişate pe internet şi respectiv la şcoli, iar contestaţiile se fac în aceeaşi zi în intervalul orar 12.00-16.00. Între 9 şi 11 iulie vor fi rezolvate contestaţiile şi se vor afişa în 12 iulie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Economistul Radu Georgescu: „Niciodată să nu pariezi împotriva Americii! Aviz celor care cred că americanii nu știu economie!”
Economistul Radu Georgescu: „Niciodată să nu pariezi împotriva Americii! Aviz celor care cred că americanii nu știu economie!” Econnomistul Radu Georgescu amintește vorbele lui Warren Buffett („Niciodata să nu pariezi impotriva Americii!”) și aduce argumente la zi în susținerea acestei afirmații celebre. Citește și: Economistul Radu Georgescu: „România este la câțiva metri de prăpastie. Avem […]
Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu: Statul nu va putea reduce deficitul bugetar fără creșterea taxelor și impozitelor
Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu: Statul nu va putea reduce deficitul bugetar fără creșterea taxelor și impozitelor Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, e convins că statul nu va putea reduce deficitul bugetar fără o creștere a taxelor și impozitelor. Propune o reformă a statului, care să crească veniturile fiscale și să restrângă cheltuielile publice. Citește […]