Prognoza METEO pe regiuni, pentru următoarele 2 săptămâni. Cum va fi VREMEA în perioada 21 martie – 3 aprilie
Prognoza METEO pe regiuni, pentru următoarele 2 săptămâni. Cum va fi VREMEA în perioada 21 martie – 3 aprilie
Luni, Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valabilă între 21 martie – 3 aprilie. După frigul de luni, meteorologii estimează că vremea se va încălzi, maximele ajungând până la 18-19 grade în cele două săptămâni care urmează.
BANAT
Vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi, când se vor înregistra maxime medii în jurul valorii de 10 grade. Ulterior, din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii, între 15 și 18 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menține asemănător și la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie de 16…17 grade. Temperaturile minime vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 5…6 grade, în nopțile din perioada 1-3 aprilie.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi în creștere în intervalul 28 martie – 3 aprilie.
CRIŞANA
În cursul zilei de 21 martie vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime medii ce se vor situa în jurul valorii de 10 grade, dar ulterior din 22 martie se va încălzi, astfel încât până la finalul primei săptămâni de prognoză, media maximelor va oscila între 14 și 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale. De altfel, un regim termic diurn asemănător se va menține și în ultimele zile ale lunii martie, dar și în primele zile ale lunii aprilie. Temperaturile minime vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 4…5 grade, în nopțile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi în creștere în intervalul 28 martie – 3 aprilie.
TRANSILVANIA
Vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi, când se vor înregistra maxime medii în jurul valorii de 8 grade. Ulterior, din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii martie, între 12 și 15 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menține asemănător și la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie în jurul a 14 grade. În primele nopți (22-24 martie) vremea va fi rece, cu minime medii de -4…-3 grade, apoi temperaturile nocturne vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, spre valori medii de 1…2 grade, în nopțile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la nivel local, va fi în creștere după data de 28 martie.
MARAMUREŞ
În cursul zilei de 21 martie vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime medii ce se vor situa în jurul valorii de 10 grade, dar ulterior între 22 și 24 martie se va încălzi, astfel încât media maximelor va oscila între 14 și 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale. De altfel, un regim termic diurn asemănător se va menține până la finalul lunii martie, cât și în primele zile ale lunii aprilie. Temperaturile minime vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 3…4 grade în nopțile din perioada 1-3 aprilie.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi mai ridicată în intervalul 28 martie – 3 aprilie.
MOLDOVA
Vremea se va încălzi. Media maximelor va fi de 10 grade în prima zi și va ajunge să se situeze în general între 14 și 17 grade, iar a minimelor, va crește, de la -4 grade în prima dimineață, până în jurul a 4 grade la sfârșitul intervalului. Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ, în jurul datei de 25 martie și după data de 28 martie.
DOBROGEA
În prima săptămână media temperaturilor maxime va oscila între 8 grade în primele trei zile și 14 grade în data de 24 martie. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variații termice diurne semnificative, iar media maximelor va avea valori, în general, între 12 și 14 grade. Minimele termice vor fi în general în creștere, de la o medie de -2 grade în prima dimineață, până în jurul a 6 grade la sfârșitul intervalului. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 25 martie și începând cu data de 28 martie.
MUNTENIA
Media temperaturilor maxime va crește de la 10 grade în prima zi, până în jurul a 17 grade în ziua de 24 martie, apoi va avea variații între 14 și 18 grade. Minimele termice vor porni de la o medie de -4 grade în prima dimineață și vor ajunge să se situeze, în medie, între 4 și 6 grade, în ultimele dimineți. Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în jurul
datei de 25 martie și după data de 27 martie.
OLTENIA
Până la mijlocul primei săptămâni media temperaturilor maxime va avea variații între 10 și 19 grade, apoi se va situa, în general, între 16 și 18 grade. Media minimelor termice va fi în
creștere treptată, de la -4 grade în prima dimineață, până la 5…6 grade în ultimele dimineți. Probabilitatea de precipitații, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 27 martie.
LA MUNTE
Valorile termice vor fi în general în creștere. Media maximelor va avea variații între 0 și 6 grade, iar a minimelor între -10 și 0 grade. După data de 24 martie vor fi posibile precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie Oficialităţile locale, în colaborare cu asociaţiile de revoluţionari, vor organiza sâmbătă, 21 decembrie, un eveniment comemorativ dedicat împlinirii a 35 de ani de la izbucnirea Revoluției din Decembrie 1989, care prin jertfă de sânge a dus la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor