Rămâi conectat

Actualitate

Prognoza METEO în România: Temperaturi resimțite de 45 de grade și COD ROȘU de caniculă în unele zone

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO în România: Temperaturi resimțite de 45 de grade și COD ROȘU de caniculă în unele zone

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că în zilele următoare temperaturile vor fi în creștere, iar meteorologii se pregătesc să anunțe Cod Roșu de caniculă în țara noastră. Temperaturile resimțite vor ajunge la 45 de grade. De asemenea, directorul ANM a ținut să precizeze că vom avea parte de furtuni violente, care vor veni spre seară, după o zilele cu temperaturi de foc.

”Ne așteptăm ca de la o zi la alta, pe parcursul acestei săptămâni și până spre finalul decadei a doua din această lună, să vorbim de temperaturi în creștere, val de căldură persistent, de lungă durată, posibil cel mai intens, având în vedere numărul de zile consecutive și, sigur că da, extinderea în aproape toată țara.

Minimele sunt și ele foarte ridicate, nu coboară sub 20°. Este posibil să consemnăm, în anumite nopți și dimineți, chiar 25° care ar însemna pragul unei zile la nivelul temperaturii maxime de vară.

Mateescu: Cu siguranță vom emite Cod Roșu

Directorul ANM a precizat că în zilele următoare ”cu siguranță vom emite cod roșu” de caniculă.

„Nu excludem această posibilitate. Așa cum arată informațiile, începând din a doua parte a acestei săptămâni, datele modelelor de prognoză numerică a vremii indică o probabilitate ridicată de a avea primele valori de 40°C la umbră.

Și, în condițiile în care anticipăm, pe măsură ce ne apropiem de această probabilitate, un procent de aproape 100%, cu siguranță vom emite cod roșu, așa cum am făcut-o și în primul val anterior, când după trei zile consecutive a fost emis, pentru județele din partea de sud a țării, cel mai timpuriu cod de caniculă, în iunie, în acest an

Citește și: Dietă cu ouă fierte: Meniul cu care poți să slăbești zece kilograme în două săptămâni

De 50° nu ne putem apropia. Diferențele în general sunt de 5 – 6 grade față între măsurători și ceea ce resimțim. Dar, sub efectul insulei de căldură, așa cum este și municipiul București, sau alte capitale județene, cu siguranță aceaste temperaturi sunt deosebit de ridicate și fac într-adevăr ca disconfortul termic să fie unul deosebit de ridicat, pentru că atât maximele diurne, cât și minimele nocturne sunt foarte ridicate și atunci resimțim din greu efectul a ceea ce înseamnă acest val de căldură și acest tip de fenomen.

Cu siguranță mâine și posibil zilnic vom actualiza aceste alerte meteorologice generale. Mâine, cu siguranță este posibil să extindem aria județelor cu cod portocaliu și în fiecare dimineață vom analiza, astfel cu încât cu cel puțin 24h înainte să avem informațiile cu un grad de acuratețe și care să confirme necesitate elaborării și emiterii codului roșu de caniculă în România.”, a subliniat Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Răsturnare de situație în cazul Roșia Montană: Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii care dă dreptate României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Răsturnare de situație în cazul Roșia Montană: Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii care dă dreptate României Centrul Internațional pentru Soluționarea Litigiilor privind Investițiile (International Centre for Settlement of Investment Disputes – ICSID), a încuviințat, pentru canadinienii de la Gabriel Resources, suspendarea executării hotărârii prin care tribunalul de arbitraj de la Washington a dat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea