Rămâi conectat

Actualitate

Profesorul universitar, Cristian Păun despre rezultatele alegerilor din 9 iunie: „Victoria este foarte clară pentru PNL. Turcoaz, de-a dreptul. Și cu buza umflată la București!”

Bera Larisa

Publicat

în

Profesorul universitar, Cristian Păun despre rezultatele alegerilor din 9 iunie: „Victoria este foarte clară pentru PNL. Turcoaz, de-a dreptul. Și cu buza umflată la București!”

Profesorul universitar din cadrul Acedemiei de Studii Economice București, originar din Alba, Cristian Păun, a abordat pe pagina de socializare subiectul rezultatelor alegerilor din 9 iunie 2024.

„Rareș Bogdan: ”PNL nu pleacă de la guvernare / PNL e câștigătorul acestor alegeri pentru că am crescut de la 14% la 28% la vot politic”.

Citește și: „Atunci când deficitul depășește potențialul economic și datoria accelerează, dragă guvern, nu te mai împrumuta”: Ce spune Cristian Păun, profesor la ASE, despre economia României

Hai să îi reamintim niște cifre sinecuristului turcoaz:
2020: PNL avea 17 consilii județene
2024: PNL rămâne cu doar 12 consilii județene
Rezultat: 12-17=5 consilii județene mai puțin. Toate 5 sunt la amicii voștri de coaliție, PSD.

2020: PNL obținea la consiliile județene și locale un procent de 32,88%, în fața PSD cu aproape 4 procente care luau 28,4% doar. În total aveau vreo 60%.
2024 (rezultate parțiale deocamdată): PNL obține doar 26,5%, cu vreo 6,5% sub PSD care ia 33,08%. Practic, coaliția aceasta atipică i-a readus în cărți pe PSD și i-a ridicat cu 5% și i-a scăzut pe cei din PNL cu vreo 6,5%. Au inversat locurile și rolurile.
Rezultat: 26,5% – 32,88% = 6,4% (rezultate parțiale)

Cu 6,4% mai puțin la votul politic și cu 5 consilii județene mai puțin, victoria este foarte clară pentru PNL. Turcoaz, de-a dreptul.

Și cu buza umflată la București!

Nu este de mirare că pesediștii din PNL pledează în continuare pentru acest plan de luptă! Maurii își vor face în continuare datoria, până la victoria finală! Una turcoaz!

O crește negativă, nu? V-au ciuruit. V-a făcut Covrigaru’ din vorbe…

Ați înroșit harta băbăieți! Rău de tot… Ne-ați adus înapoi în 2016… Matematică din aia simplă, nu integrale.

LE: Revin și cu primăriile că și acolo pare că v-au ciuruit rău dar să mai numere BEC niște voturi”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România cele mai accelerate majorări de prețuri din UE. Se anunță noi scumpiri!

Unirea Ziarul

Publicat

în

România cele mai accelerate majorări de prețuri din UE. Se anunță noi scumpiri! Reprezentanţii mediului de afaceri prevăd scumpiri tot mai mari în următoarea perioadă. Este vizat aproape tot ceea ce punem în coșul zilnic de cumpărături. Toate acestea în timp ce România își păstrează titlul de campioană europeană în ceea ce privește inflația. Pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea