Profesorul Cristian Păun: ”Noi nu producem de niciunele pe aici, de capul nostru. Dacă nu ar trage multinaționalele astea de noi, am fi și mai rupți în fund decât suntem”
Profesorul Cristian Păun: ”Noi nu producem de niciunele pe aici, de capul nostru. Dacă nu ar trage multinaționalele astea de noi, am fi și mai rupți în fund decât suntem”
Profesorul de la ASE, Cristian Păun, într-o postare pe contul său de facebook, le reamintește suveraniștilor și nostalgicilor comunismului că fără multinaționale, România nu ar produce mare lucru:
”Noi nu producem de niciunele pe aici, de capul nostru. Dacă nu ar trage multinaționalele astea de noi, am fi și mai rupți în fund decât suntem.
Nici măcar semințele de dovleac sau de floarea soarelui, de le spargem făcând politică la poartă sau la birtul din sat, nu sunt produse la noi.
Suveranism este exact ce ne trebuie. Să alungăm fix pe ăia care ne țin pe linia de plutire. Că, vorba aia, noi avem de toate. Nu ne lipsește nimic. Cu credință, post și rugăciune, le rezolvăm pe toate. Cu “Amin!”, nu cu muncă asiduă…
Citește și: Profesorul ASE, Cristian Păun: „Se pleacă masiv din România, în continuare”. Populația a ajuns la nivelul de acum 60 de ani
Comuniștii au fost cei mai mari suverani. Pe vremea lor, cafeaua venea de la turci, blugii tot de la ei, pateul de la polonezi sau de la cehi, penarele de la chinezi, conservele de carne tot de la ei, gemurile de la ruși, mierea tot de la ruși (ceva sintetic). În rest, aveam de toate…
Îmi aduc aminte de un episod în gara din Teiuș (Alba). Acolo se schimba locomotiva pentru trenul de Budapesta – Viena ce venea de la București. Era cel mai râvnit tren, era un talcioc pe boghiuri. Când a plecat din gară, niște străini au deschis geamul și ne-au aruncat pe peron niște bomboane din alea fructate. Din alea ieftine, am aflat mult mai târziu cât de ieftine erau. Noi așteptam personalul spre Blaj, să mergem, la rude. Le-am adunat cu mare râvnă, aproape ne-am bătut pe ele. Una nu a scăpat. Eram mândri că eram români, cu siguranță. Aveam de toate. Eram multilateral dezvoltați. Bomboane nu aveam.
Și câte nu aveam. Libertate să comentezi nu aveam. Ți-o luai intant dacă comentai. Chiar și copil ți-o luai. Știam cu toți asta. Și tăceam. De frică tăceam. De mici eram învățați cu frica. Să tăcem. Nu era treaba noastră. Dar a cui era?
Notă: Acest material reprezintă opinii personale, nu reprezintă punctul de vedere al Academiei de Studii Economice din București și nu implică sub nicio formă universitatea din care fac parte.” , a scris Păun pe facebook.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Admitere liceu 2025: Cum se calculează media de admitere la liceele militare, tehnologice și vocaționale
Admitere liceu 2025: Cum se calculează media de admitere la liceele militare, tehnologice și vocaționale Admiterea la liceu în 2025 se face pe baza rezultatelor obținute la Evaluarea Națională, iar media de admitere este, în majoritatea cazurilor, echivalentă cu media de la examenele naționale. Primele rezultate la Evaluarea Națională 2025 se afișează pe 3 iulie, […]
PENSII 2025 | Anunț de ultimă oră pentru cei ce ies la pensie. Greșeala care taie adânc din banii de pensie ai românilor trecuți de 55 de ani
PENSII 2025 | Anunț de ultimă oră pentru cei ce ies la pensie. Greșeala care taie adânc din banii de pensie ai românilor trecuți de 55 de ani Anunț de ultimă oră pentru cei care ies la pensie. Alegerile pe care le facem pentru momentul când ieşim la pensie se numără printre cele mai mari […]
Calendar ortodox IULIE 2025: Sfântul ILIE, cea mai importantă sărbătoare a lunii și 13 sărbători cu cruce neagră
Calendar ortodox IULIE 2025: Sfântul ILIE, cea mai importantă sărbătoare a lunii și 13 sărbători cu cruce neagră Luna iulie 2025 are 31 de zile şi începe într-o zi de marţi, când avem prăznuirea Sfântului Leontie de la Rădăuţi şi a Sfinţilor Cosma şi Damian, doctorii fără de arginţi. Deşi prima zi a lunii iulie […]