Procurorul general, întrebat la Alba Iulia despre conflictul dintre ministrul Justiției și magistrați: Sunt optimist că lucrurile se vor clarifica
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a spus, miercuri, fiind întrebat despre conflictul dintre ministrul Justiției și magistrați, că este convins că lucrurile se vor clarifica, se vor limpezi.
”Eu ca procuror general mi-am făcut datoria atunci când am avut temei legal pentru a emite un ordin de salarizare, apoi m-am conformat dispozițiilor legale succesive care au fost emise. În continuare sunt optimist că lucrurile se vor clarifica, se vor limpezi și vreau să vă asigur că Ministerul Public este o instituție puternică, echilibrată, își face datoria și totul este în regulă. Noi funcționăm așa cum trebuie să funcționăm ca Minister Public”, a spus Augustin Lazăr în cadrul unei conferințe de presă.
Inițial, Procurorul general al României a evitat să comenteze subiectul spunând că jurnalistul care a pus întrebarea se referă la ”asociațiile de magistrați”, iar el nu este un lider al unei astfel de asociații.
”Cred că ar fi bine să-i întrebați pe cei care sunt liderii asociațiilor, care își cunosc foarte bine punctele de vedere și care se află și într-o campanie electorală pentru CSM. Eu n-ar trebui, eu sunt titular de mandat și conduc Ministerul Public cu încrederea că lucrurile vor merge bine în continuare”, a mai spus Lazăr.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a precizat, pe pagina sa de Facebook, că şi-ar fi dorit să se fi vorbit „transparent” în Memorandumul privind Justiția despre veniturile salariale ale magistraţilor, care „includ pentru toată magistratura şi grefieri chirii sine die (600 euro lunar în Bucureşti, de exemplu)”.
„Aş fi dorit să se fi vorbit transparent în Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura şi grefieri chirii sine die (600 euro lunar în Bucureşti, de exemplu). Chiar şi pentru magistraţi pensionari acum trecuţi în avocatură – never mind venitul din avocatură. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe lună, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toţi cei detaşaţi din altă localitate (inclusiv membrii CSM). Toate acestea sunt posibile pe temeiul forţării unor legi neriguros redactate. Care nu sunt impecabile, recunosc. Vezi toate guvernele până la acesta. Aş mai fi visat că memorandumul să vorbească despre efectele discreţionare ale legii penale – imunităţi şi ridicarea lor diferită în cazuri similare, pe limba celor necomplicaţi”, a scris ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pe pagina sa de Facebook.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun