Primul seminar RO-CULTURA, cel mai important program de finanțare a sectorului cultural, a fost organizat în București
Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale (MCIN), în calitate de Operator de Program, a organizat miercuri, 12 decembrie a.c., primul seminar de informare în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021.
”RO-CULTURA este cel mai important program de finanțare a sectorului cultural din România, dispune de un buget total de peste 29.000.000 euro și va cuprinde 7 apeluri de proiecte”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Culturii.
Bogdan Trîmbaciu, director UMP, a prezentat în debutul seminarului detalii cu privire la Program, calendarul estimativ al apelurilor de proiecte, rezultatele primului apel pentru inițiative bilaterale, precum și interfața sistemului electronic de management al Programului RO-CULTURA ce va permite depunerea și monitorizarea online a proiectelor. Astfel, cei peste 100 de participanți au avut ocazia de a se familiariza cu procesul de înrolare în sistem, dar și de a vizualiza o cerere de finanțare cu toate informațiile solicitate.
De asemenea, au fost prezentate condițiile de finanțare ale apelurilor de proiecte pentru care au fost lansate în consultare publică Ghidurile solicitantului, apeluri ce vizează: restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice, susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate, precum și consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea publicului.
Pentru a veni în sprijinul tuturor celor interesați să depună și să implementeze proiecte în cadrul RO-CULTURA, Operatorul de Program va mai organiza, începând cu luna ianuarie 2019, seminarii de informare și în Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Pitești și Timișoara.
Notă referitoare la Granturile SEE și Norvegiene:
Granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția financiară acordată de Norvegia, Islanda și Liechtenstein pentru reducerea disparităților economice și sociale în Europa și pentru consolidarea relațiilor cu 15 state membre ale Uniunii Europene.
Valoarea totală a contribuției financiare aferente Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2021 este de 2,8 miliarde de euro. România beneficiază de un buget total de 500 milioane de euro, a doua cea mai mare alocare financiară dintre cele 15 State Beneficiare.
Mai multe informații despre Program sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
AGA de la UM Cugir a aprobat majorarea capitalului social cu 100 de milioane de lei: Banii, utilizați pentru „producția de armament, muniție și material de război”
AGA de la UM Cugir a aprobat majorarea capitalului social cu 100 de milioane de lei: Banii, utilizați pentru „producția de armament, muniție și material de război” Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Uzina Mecanică Cugir SA a aprobat, în 20 iunie 2025, majorarea capitalului social al societății cu 100 de milioane de lei. […]
FOTO | Tabăra de creație „Satul copilăriei mele” 2025 a luat startul la Strungari: „Urmează alte serii, alte povești și alți copii”
Tabăra de creație „Satul copilăriei mele” 2025 a luat startul la Strungari: „Urmează alte serii, alte povești și alți copii” Prima serie a taberei de creație „Satul copilăriei mele” 2025 a avut loc în perioada 7-11 iulie la Strungari. Citește și: Concursul „Satul copilăriei mele”, adresat elevilor din 66 de comune din Alba, va continua […]
Tânăr de 27 de ani, din Alba Iulia, la volan cu alcool „la bord”, la „adăpostul” nopții: Ce alcoolemie avea
Tânăr de 27 de ani, din Alba Iulia, la volan cu alcool „la bord”, la „adăpostul” nopții: Ce alcoolemie avea Un tânăr din Alba Iulia a fost surprins de polițiști, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului pe o stradă din municipiu. Citește și: Bărbat de 42 […]