Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul din Lupșa, achitat pentru infracțiunea de conflict de interese. Edilul a primit o amendă administrativă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul comunei Lupşa, Dănuț Bârzan, a obţinut achitarea din punct de vedere penal în dosarul în care este judecat pentru conflict de interese. Judecătoria Câmpeni a decis că fapta edilului de la Lupşa nu prezintă un pericol social suficient ca să fie pedepsită şi a hotărât achitarea acestuia.Edilul a primit, în schimb, o amendă administrativă.

Intanţa a aplicat, în schimb, o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei. ”În baza art. 396 alin. 5 Cod procedură penală cu referire la art. 19 din Legea 255/2013 raportat la art. 18 /1 Cod penal din 1969 şi art. 5 Cod penal, achită pe inculpatul B. D. V. pentru săvarsirea infracţiunii de conflict de interese. În bază art. 18/1 cu rereferire al art. 91 lit. c din 1969 aplică inculpatului sancţiunea administrativă cu amendă în cuantum de 1000 lei. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea cauzei la fond precum şi cele din fază urmăririi penale, răman în sarcină statului”, se precizează în minuta deciziei de la Judecătoria Câmpeni. Soluţia nu este definitivă şi poate fi conetstată la Curtea de Apel. Dosarul a fost înregistrat la judecătoria Câmpeni în 15 februarie 2017, iar decizia a fost pronun’at[ ]n 19 decembrie.

Potrivit acestei legi ”primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”. Potrivit ANI, anterior emiterii dispoziţiei din data de 7 februarie 2013, Dănuţ Vasile Bârzan a semnat, în calitate de primar, mai multe documente ce au stat la baza concursului de ocupare a postului temporar vacant. Soţia acestuia a obţinut, începând cu data de 11 februarie 2013, până în noiembrie 2015, venituri salariale în cuantum de 24.031 lei.

Primarul Dănuţ Bârzan a pierdut definitiv procesul civil prin care a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate. A urmat emiterea, în 24 octombrie 2018, de către prefectul judeţului a unui ordin de încetare a mandatului de primar înainte de termen. Bârzan a contestat ordinului prefectului şi a obţinut, la Tribunalul Alba, suspendarea afecetelor acestuia până la soluţionarea definitivă a cauzei prin care solicită anularea documentului. Începând cu 11 decembrie 2018, acesta a revenit la conducerea Primăriei Lupşa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Căminul cultural din Mihalț va fi renovat printr-o finanțare PNRR: Licitația de peste 2 milioane de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Căminul cultural din Mihalț va fi renovat printr-o finanțare PNRR: Licitația de peste 2 milioane de lei lansată pe SEAP Administrația comunei Mihalț a lansat recent, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația care prevede renovarea energetică moderată a clădirii căminului cultural, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea