Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, susţine proiectul Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană

Dan HENEGAR

Publicat

în

*Capitala politică şi economică a României sare în sprijinul Capitalei de Suflet a Românilor

Florin Roman, iniţiatorul proiectului „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală  Europeană” a primit ieri un mesaj de susţinere din partea primarului general al Capitalei, dr. Sorin Oprescu.  De altfel, Roman se va întâlni cu primarul Bucureştiului în cursul acestei luni pentru a pune la punct detalii privind modul în care oraşele înfrăţite cu Capitala vor face un eventual lobby extern, în Europa, pentru promovarea proiectului Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană.

 În mesajul său, Sorin Oprescu spune că: „Salut şi sprijin această iniţiativă a lui Florin Roman şi a unui grup inimos de lideri ai comunităţii albaiuliene de  a-şi transforma oraşul într-un punct major de atracţie pe harta Europei. Cu siguranţăAlba Iuliaare argumente pentru a da noi valenţe şi semnificaţii acestui „jubileu” european care este titlul de Capitală Culturală. Din experienţa de manager şi gospodar al capitalei culturale economice şi politice a României, Bucureşti, adresez un îndemn cald tuturor elitelor şi politicienilor dinAlba Iuliade a se aşeza la aceeaşi masă pentru interesul oamenilor şi de a lucra fără orgolii personale. Acesta e mesajul românilor de oriunde pentru conducătorii lor.”

 Astăzi, 3 noiembrie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” dinAlba Iulia se va întruni din nou comitetul de iniţiativă „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”. Florin Roman ne-a mai declarat că în acest proiect se mizează într-o proporţie foarte mare şi pe sprijinul Casei Regale de România.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Muntele Găina sau ”Muntele Dragostei” din Alba, unde are loc anual Târgul de fete, încărcat de legende și tradiție

Unirea Ziarul

Publicat

în

Muntele Găina sau ”Muntele Dragostei” din Alba • Târgul de fete de la Găina • Legenda şi istoria Târgului de Fete de pe Muntele Găina ”Ține moț de hastă straiță/Să mă hâț (joc) cu hastă moață/Până mă hâțai cu moața/Se duse moțul cu straița!”… Una dintre cele mai importante şi mai inedite sărbători  ale moților […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea