Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Teiuș cumpără echipamente sportive și dotări pentru terenul multisport din cadrul Centrului de Tineret: Licitațiile, publicate în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Teiuș cumpără echipamente sportive și dotări pentru terenul multisport din cadrul Centrului de Tineret: Licitațiile, publicate în SEAP

Primăria Teiuș cumpără echipamente sportive și dotări pentru terenul multisport din cadrul Centrului de Tineret, iar licitațiileau fost publicate marți după-masa în SEAP.

Orașul Teiuș este situat la poalele de est ale munților Trascăului, pe malul drept al râului Mureş. Se află la aproximativ 80 km de Cluj Napoca, și la 20 km de Alba Iulia, reședința județului. Localitatea se află la intersecția drumurilor naționale DN1 și DN14B. Din centru se ramifică DJ750C, care se îndreaptă spre Mănăstirea Râmeț, respectiv DC19 care asigura legătura dintre Teiuș și Căpud.

Obiectivul general al proiectului ”Regenerarea urbană socio-culturală a orașului Teiuș” este îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din orașul Teiuș, precum și a celor din localitățile componente, prin abordarea integrată a nevoilor identificate la nivel local.

Astfel, prin intermediul proiectului se urmărește îmbunătățirea serviciilor cultural-recreative prin construirea unui muzeu pentru dezvoltarea culturală și educațională a orașului și construirea unui centru de tineret (cu bazin de înot și săli cu funcțiuni diverse: sală activități recreative, sală de gimnastică, teren multisport, sală bowling, sală proiecție și sală multimedia/desen ) în vederea oferirii unei alternative tinerilor din orașul Teiuș dar și a celorlalți locuitori pentru petrecerea timpului liber într-un mod plăcut.

Citește și: FOTO | Centrul de tineret cu bazin de înot, sală de gimnastică și bowling de la Teiuș, tot mai aproape de finalizare: Stadiul lucrărilor

default

Mai mult decât atât, la nivelul proiectului se urmărește îmbunătățirea calității și a aspectului infrastructurii publice urbane prin activități de reabilitare și modernizarea unei porțiuni aferente unei străzi urbane (rigole, trotuare și parcări aferente obiectivului muzeu). Toate aceste activități contribuie la îndeplinirea obiectivului 13.1 al priorității de investiții prin intermediul obiectivelor ce se doresc a se realiza in cadrul proiectului și care au ca scop creșterea calității vieții locuitorilor din Teiuș.

În acest sens, Primăria Orașului Teiuș a lansat în SEAP două licitații pentru achiziționarea de dotări pentru terenul multisport, dar și echipamente sportive, după cum urmează:

Dotări teren multisport

-minge pentru volei: 6 bucăți
-stâlpi de volei din oțel: 1 bucată
-minge de baschet: 6 bucați
-ansamblu panou pentru baschet: 4 bucăți
-saltea gimnastică de interior: 10 bucăți
-pistă bowling: 4 bucăți
-gradene: 1 bucată

Echipamente sportive

-15 aparate fitness

Data limită de depunere a ofertelor pentru echipamentele sportive este 27 august 2024, ora 15:00, iar valoarea estimată este de 135.960 lei.

În ceea ce privește dotările pentru terenul multisport, data limită de depunere a ofertelor este 26 august 2024, iar valoarea estimată este de 711.154 lei.

Obiectivul intitulat ”Regenerarea urbană socio-culturală a orașului Teiuș” este finantata prin intermediul Programului Operational Regional – POR 2014 – 2020.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Construirea unei clădiri cu funcțiunea de centru expozițional cu aspect tradițional românesc pentru dezvoltarea culturală și educațională a orașului Teiuș prin promovarea valorilor tradiționale și locale și dotarea corespunzătoare a acesteia de la un număr de 0 dotări existente la momentul implementării proiectului la un număr de 61 dotări la finalizarea implementării proiectului în termen de 56 luni de la semnarea contractului de finanțare.
2. Imbunătățirea aspectului spațiului public urban din orașul Teiuș prin execuția unor lucrări de reabilitare și modernizare a rigolelor și trotuarelor, amenajare parcări aferente străzii Decebal pe o suprafață de 1.083 mp în termen de 56 luni de la semnarea contractului de finanțare.
3. Construirea unei clădiri cu funcțiunea de centru de tineret în orașul Teiuș în vederea oferirii unor posibilități de petrecere a timpului liber de calitate pentru populația orașului și a celor din localitățile componente și dotarea corespunzătoare a acestuia de la un număr de 0 dotări existente la momentul implementării proiectului la un număr de 359 dotări de la finalizarea implementării proiectului în termen de 56 luni de la semnarea contractului de finanțare.
4. Creșterea numărului de beneficiari ai infrastructurii culturale/recreative/ai spațiilor publice urbane construite/modernizate/reabilitate/dotate din orașul Teiuș de la un număr de 0 persoane la începutul implementării proiectului, crescuți la un număr de 7.419 persoane dintre care 844 persoane aparținând categoriilor vulnerabile/defavorizate din care persoane cu dizabilități 297, valoare estimată la finalul implementării proiectului în termen de 56 luni de la semnarea contractului de finanțare.
5. Creșterea numărului de clădiri cu funcții culturale (muzeu) construite/dotate de la un număr de 0 clădiri existente la începutul implementării proiectului la un număr de 1 clădire la finalul implementării proiectului în termen de 56 luni de la semnarea contractului de finanțare.
6. Creșterea numărului de clădiri cu funcții recreative (centru de tineret) construite/dotate de la un număr de 0 clădiri existente la începutul implementării proiectului la un număr de 1 clădire la finalul implementării proiectului în termen de 56 luni de la semnarea contractului de finanțare.
7. Creșterea lungimii drumurilor publice construite de la 0 km/ mp la începutul implementării proiectului la 0,42 km/
1.700 mp la finalul implementării proiectului în termen de 56 luni de la semnarea contractului de finanțare.
8. Creșterea lungimii pistelor/traseelor pentru biciclete construite de la 0 km/ mp la începutul implementării proiectului la 0,18 km/ 450 mp la finalul implementării proiectului în termen de 56 luni de la semnarea contractului de finanțare.
9. Creșterea lungimii/suprafețelor traseelor/zonelor pietonale modernizate/reabilitate de la 0 km/mp la începutul implementării proiectului la 0,25 km/ 2.450 mp la finalul implementării proiectului în termen de 56 luni de la semnarea contractului de finanțare.
10. Creșterea suprafețelor spațiilor verzi construite de la 0 mp la începutul implementării proiectului la 5.282 mp la finalul implementării proiectului în termen de 56 luni de la semnarea contractului de finanțare.
11. Creșterea suprafețelor de parcare construite 0 mp la începutul implementării proiectului la 900 mp la finalul implementării proiectului în termen de 56 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Prin realizarea proiectului intitulat ”Regenerarea urbană socio-culturală a orașului Teiuș”, sunt anticipate urmatoarele beneficii:

-Creșterea nivelului de confort al locuitorilor din Orașul Teiuș, județul Alba.
-Realizarea unui centru expozițional și a unui centru pentru tineret.

Autoritatea publică locală care prin realizarea acestei achiziții reușește să doteze centrul expozițional și centrul pentru tineret din Orașul Teiuș, județul Alba, are obligația întreținerii bunurilor aflate în domeniul sau public si privat. De asemenea autoritatea publică locală este interesată să realizeze achiziția acestor bunuri prin fonduri europene, ceea ce ar duce la degrevarea bugetului local de anumite cheltuieli.

De asemenea, în urma realizării acestei investiții, va crește gradul de confort pentru locuitorii Orașului Teiuș, din județul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

A fost semnat contractul pentru renovarea Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia: Investiție de peste 2,7 de euro în educație

Bera Larisa

Publicat

în

A fost semnat contractul pentru renovarea Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia: Investiție de peste 2,7 de euro în educație Astăzi, 7 august 2024, a fost semnat contractul pentru renovarea energetică a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Investiția, în valoare de peste 2,7 milioane de euro, va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea