Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia va monitoriza consumurile de apă, gaz și curent din unitățile de învățământ

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

sedinta cl alba iulia1Primăria Alba Iulia va monitoriza consumurile de utilități (gaz metan, energie electrică și apă) din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiu, pentru a realiza o gestionare cât mai eficientă și reducerea cheltuielilor.

În acest sens s-a elaborat un regulament care stabilește modalitățile de urmărire și înregistrare a acestor consumuri, intervențiile necesare pentru reducerea și optimizarea lor și verificările necesare privind construcțiile și instalațiile aferente.

Potrivit acestui regulament, toate consumurile vor fi raportate, până în data de 10 a fiecărei luni, Biroului Administrare Clădiri din subordinea Consiliului Local Alba Iulia, iar pentru fiecare categorie de utilități sunt stabilite reguli specifice cum ar fi: limite maxime și minime ale temperaturii în cazul centralelor termice (în funcție de temperatura exterioară); interzicerea utilizării consumatoarelor de energie electrică pe timpul nopții, la sfârșit de săptămână și în vacanțele școlare; interzicerea consumului de apă în alte scopuri decât pentru activitatea unităților de învățământ și comunicarea avariilor constatate în termen de 2-4 ore.

Potrivit reprezentanților administrației locale, scopul propus prin acest regulament este de a depista în timp util consumurile exagerate și a defecțiunilor la nivelul instalațiilor de furnizare a utilităților, pentru stabilirea măsurilor de intervanție rapidă în vederea remedierii în timp util.

Aflat în faza de proiect, regulamentul a fost transmis, în luna decembrie 2013, utilăților de învățământ de pe raza municipiului iar până la termenul limită până la care se puteau face modificări (14 ianuarie 2014), nu au fost făcute propuneri.

Regulamentul va intra în vigoare după ce va fi aprobat de Consiliul Local Alba Iulia, în ședința din 24 ianuarie a.c.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea