Primăria Alba Iulia, în pragul a 1000 de angajați. În urma ”reformelor” a ajuns unul dintre cei mai mari angajatori din oraș
Primăria Alba Iulia, în pragul a 1000 de angajați. Cum a ajuns unul dintre cei mai mari angajatori din oraș
După lungi așteptări, Primăria Alba Iulia a dezvăluit, pentru ziarulunirea.ro, numărul de angajați din primărie și instituțiile subordonate. Așa cum ne așteptam și contrar afirmațiilor conducătorilor primăriei, numărul total al celor care sunt plătiți de la bugetul local nu a scăzut, ci a crescut! Mai precis cu 41 de persoane, ajungând la 999 de angajați la 1.11.2022 față de 957,5, câți erau la 1.11.2020.
În ianuarie 2020, noua conducere a Primăriei Alba Iulia contracta un audit de 25.000 de euro (peste 110.000 de lei) cu firma KPMG pentru a vedea dacă primăria are nevoie de atâția angajați și dacă ei sunt corect distribuiți pe direcții, servicii și departamente. La anunțul auditului contribuabilii din Alba Iulia s-au așteptat ca în urma rezultatelor lui numărul angajaților din primărie să scadă, dar iată, contrar așteptărilor lor, acesta a crescut.
În aparatul propriu al primăriei sunt 213 angajați, față de 189 angajați, câți erau la 1.11.2020. Așadar, aparatul propriu al primăriei s-a mărit cu 24 de norocoși care au reușit să își asigure un post călduț în administrația publică locală albaiuliană. Între aceștia trebuie menționați cei 6 consilieri de la Cabinetul Primarului, numiți nu angajați prin concurs), cu 2 mai mulți decât erau în timpul fostei administrații.
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică a municipiului Alba Iulia are acum 17 angajați, de aproape 6 ori mai mult decât cei 3 angajați de la data de 11.11.2020. Cu ce ocupă, vă întrebați? Sincer, nu știm,. Dar vă putem spune că au fost atât de ocupați nu se știe cu ce, încât nu au organizat un stand de prezentare a ofertei turistice a municipiului Alba Iulia la ultima ediție a Târgului Național de Turism, de exemplu!
Ajungem și la Poliția Locală Alba Iulia unde, surprinzător, numărul de angajați este mai mic în anul 2022 decât în 2020. Poliția Locală dispune, în acest moment, de 132 de angajați față de 171, câți erau în 2020.
Disponibilizări s-au făcut și la Serviciul Public pentru Administrarea Patrimoniului Local, unde numărul de angajați a scăzut de la 90 la 51 în doar 2 ani de zile. Că aici sunt oameni mai puțini se vede limpede în felul în care arată orașul: murdar, neîngrijit…
Serviciul de cadastru se menține la același număr de angajați, 10. Aceeași situație o întâlnim și la serviciul de evidență a persoanelor, unde numărul de angajați a crescut doar cu unul singur, dispunând în momentul de față de 15 oameni.
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență are în acest moment doar 2 angajați, față de 3, numărul aferent la aceeași data a anului 2020.
Serviciul Public de Asistență Medicală se bucura de 59 de angajați, situație similară ca acum 2 ani, cand serviciul avea în subordine 58 de angajați.
65 de angajați are în subordine Direcția de Asistența Socială la data de 1.11.2022, cu 9 angajați mai mult decât erau în 2020.
Surpriza vine de la Clubul Sportiv Municipal „Unirea” Alba Iulia, unde numărul de angajați a crescut de aproape 4 ori în ultimii 2 ani. Aici sunt 51 de angajați la data de 1.11.2022, față de umilul număr de 13 angajați la aceeași dată a anului 2020. Comparând creșterea de angajați de la club cu scăderea de la Serviciul Public Administrarea Patrimoniului Local, vedem care sunt prioritățile la Primăria municipiului Alba Iulia, dar ne și întrebăm cu ce se ocupă cei 38 de angajați în plus de la club, că lipsa celor de la Serviciul Public Administrarea Patrimoniului Local o vedem zilnic în decăderea edilitară a orașului. Suntem siguri că auditul KPMG nu a spus nimănui că trebuie prioritizat sportul în defavoarea administrării orașului!
Majoritatea posturilor au fost ocupate în baza unor concursuri de recrutare sau cel puțin așa ni s-a comunicat. În mod normal, dacă ai câștigat un asemenea concurs de recrutare, se presupune că ai toate calitățile și ceva în plus pentru a ocupa postul cu pricina. Cu o asemenea „armată” de angajați noi, cetățenii de rând, ne gândim că ar fi normal să vedem un anumit standard, destul de înalt, al serviciilor publice.
Din păcate, se aplică zicala românească „Speranța moare ultima!”, dar și aceea moare la un moment dat. În majoritatea serviciilor publice ne confruntăm cu angajați dezinteresați, veniți la locul de muncă „doar de dragul de-a nu fi acasă” și, bineînțeles, pentru a primi leafa, puțin spus, generoasă.
Și, ca o ultimă tușă să vă mai spunem că 1 din 74 de albaiulieni (raportat la datele disponibile la 1 ianuarie 2022, când municipiul Alba Iulia avea 74.393 de locuitori) se pot mândri că au obținut un post călduț, la stat, mai precis în Primăria Alba Iulia sau instituțiile subordonate acesteia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ciugud, care a provocat un accident rutier în urmă cu 2 ani, în urma căruia a decedat tatăl său, și-a aflat prima […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun