Primăria Aiud a dat startul ajutoarelor pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2020 – 2021

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Direcția de Asistenţă Socială a municipiului Aiud anunţă faptul că, începând cu data de 08 octombrie 2020, se vor distribui cereri şi declaraţii pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările şi completările ulterioare.

Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică, lemne sau gaze naturale pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței în situația în care venitul net lunar pe membru de familie este de 750 lei.

În cererea şi declaraţia pe propria răspundere, solicitantul ajutorului are obligaţia de a menţiona bunurile aflate în proprietate, închiriere, concesiune, comodat sau altă formă de deţinere, cuprinse în lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei.

Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei se vor prelua şi depune la Direcția de Asistenţă Socială a municipiului Aiud, str. Unirii, nr. 8A, jud. Alba.

Lista cu actele necesare și lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei poate fi consultată pe site-ul Primăriei municipiului Aiud www.aiud.ro.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la Direcția de Asistenţă Socială a municipiului Aiud, telefon 0258 862 313 sau 0372 717 596.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419