Prima didactică 2023: Ce nevoi individuale au voie profesorii să își acopere cu 450 de lei, din cei 1500 primiți
Prima didactică 2023: Ce nevoi individuale au voie profesorii să își acopere cu 450 de lei, din cei 1500 primiți
Abonamentele la reviste, materialele didactice și biletele la spectacole sunt doar câteva exemple din lista pentru acoperirea de nevoi didactice individuale.
Documentul ce conține cheltuielile eligibile și justificarea cheltuielilor a fost trimis de la sfârșitul săptămânii trecute către școli și grădinițe, potrivit surselor Edupedu.ro. Amintim că un procent de până la 30% din cei 1.500 de lei, adică 450 de lei, se referă la acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.
Profesorii care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023 trebuie să primească în luna octombrie primele de carieră didactică de 1.500 de lei, potrivit ordonanței de urgență nr. 58 din 12 iunie 2023.
Conform documentului primit de școli, cu 450 de lei, profesorii pot să-și ia următoarele:
- „abonamente la reviste sau la servicii de publicare în reviste;
- abonamente la muzee și bilete la spectacole;
- abonamente la servicii online educaționale, inclusiv muzee virtuale si acces la platforme/ programe de formare continuă online;
- rechizite școlare/ materiale didactice;
- echipamente și materiale consumabile pentru activități didactice (hârtie, markere, foi de flipchart, jocuri educaționale, recuzită pentru spectacole școlare etc.).”
În document se arată că „pentru cheltuielile care intră în procentul de 30% (450 lei) pentru acoperirea altor nevoie didactice individuale este nevoie suplimentar dovezii de plată și de referat semnat de dvs, privind corelarea dintre produsul/serviciul achiziționat și nevoia didactică individuală specifică, în original.”
Potrivit sursei citate anterior, e suficientă dovada plății pentru achiziții de echipamente IT, cărți de specialitate, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora. În privința cursurilor achiziționate, cadrele didactice vor depune la școală certificatul/diploma de absolvire/participare la curs, în care este menționată perioada de derulare a cursului și dovada pății cu cardul Pluxee, după cum se arată în informarea primită de unitățile de învățământ.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Programul „Prima Seră”: Ajutor financiar de până la 200.000 de euro pentru domeniul agricol din România
Programul „Prima Seră”: Ajutor financiar de până la 200.000 de euro pentru domeniul agricol din România Fermierii români ar putea beneficia de ajutoare financiare nerambursabile de până la 200.000 de euro printr-un nou program lansat de guvern. Programul „Prima Seră” a fost aprobat de Senat, urmând să fie votat în Parlament și să fie publicat […]