Prima Casă nu mai este pentru toată lumea: În 2023, cu același salariu ca și în 2022 poți contracta un credit cu o valoare mult mai mică. Condiții
Prima Casă nu mai este pentru toată lumea! În 2023, cu același salariu ca și în 2022 poți contracta un credit cu o valoare mult mai mică. Condiții.
Cine plănuiește să cumpere un apartament poate accesa programul finanțat de Guvern. Pentru locuințele de până în 70.000 de euro Cumpărătorul trebuie să achite un avans de minimum 5 % iar pentru locuințele care depășesc acest preț, dar nu mai scumpe de 140.000 de euro avansul minim este de 15 %.
Programul Prima Casă nu mai este pentru toată lumea | Ce condiţii trebuie îndeplinite
Pentru avansul de 15 % variantele sunt mai multe. În bugetul de 140.000 de euro putem găsi locuințe în zone semicentrale Drumul Taberei, Păci și Gorjului, iar suprafețele sunt mai mari.
„Cele mai multe apartamente pe care le avem vândute au bugetul de 80-100.000”, spune Iulia Marin, agent imobiliar.
„Condițiile la care mi le impun eu pentru un apartament nou probabil trec de 100.000”, spune un bărbat.
Iar alegerea locuinței depinde direct de creditul pe care îl putem accesa. Anul acesta cu exact același salariu ca și în 2022 putem contracta un credit cu o valoare mult mai mică.
„Ai nevoie de un salariu de minim 5200 de lei pentru un credit până în 66.500 și un salariu de a dublu, de 9.500 de lei pentru maximul de 140.000 de euro”, spune Irina Chiţu, analist FinZoom.
9.000 de români și-au achiziționat o locuință prin programul Prima Casă, în 2021
„Deocamdată, pe anul ăsta nu au venit încă cereri de Prima Casă sau Noua Casă, cum este noua titulatură, dar probabil că o să se păstreze trendul de anul trecut în care vor exista în o proporție de oameni care vor cumpăra capa cu prin tipul ăsta de credit”, spune Lucian Stroe, director vânzări pentru Antena 3 CNN.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii