Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Prima Casă nu mai este pentru toată lumea: În 2023, cu același salariu ca și în 2022 poți contracta un credit cu o valoare mult mai mică. Condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima Casă nu mai este pentru toată lumea! În 2023, cu același salariu ca și în 2022 poți contracta un credit cu o valoare mult mai mică. Condiții.

Cine plănuiește să cumpere un apartament poate accesa programul finanțat de Guvern. Pentru locuințele de până în 70.000 de euro Cumpărătorul trebuie să achite un avans de minimum 5 % iar pentru locuințele care depășesc acest preț, dar nu mai scumpe de 140.000 de euro avansul minim este de 15 %.

Programul Prima Casă nu mai este pentru toată lumea | Ce condiţii trebuie îndeplinite

Pentru avansul de 15 % variantele sunt mai multe. În bugetul de 140.000 de euro putem găsi locuințe în zone semicentrale Drumul Taberei, Păci și Gorjului, iar suprafețele sunt mai mari.

„Cele mai multe apartamente pe care le avem vândute au bugetul de 80-100.000”, spune Iulia Marin, agent imobiliar.

„Condițiile la care mi le impun eu pentru un apartament nou probabil trec de 100.000”, spune un bărbat.

Iar alegerea locuinței depinde direct de creditul pe care îl putem accesa. Anul acesta cu exact același salariu ca și în 2022 putem contracta un credit cu o valoare mult mai mică.

„Ai nevoie de un salariu de minim 5200 de lei pentru un credit până în 66.500 și un salariu de a dublu, de 9.500 de lei pentru maximul de 140.000 de euro”, spune Irina Chiţu, analist FinZoom.

9.000 de români și-au achiziționat o locuință prin programul Prima Casă, în 2021

„Deocamdată, pe anul ăsta nu au venit încă cereri de Prima Casă sau Noua Casă, cum este noua titulatură, dar probabil că o să se păstreze trendul de anul trecut în care vor exista în o proporție de oameni care vor cumpăra capa cu prin tipul ăsta de credit”, spune Lucian Stroe, director vânzări pentru Antena 3 CNN.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea