Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Prețurile apartamentelor vor crește în România: INS anunță scumpiri în construcții

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Prețurile apartamentelor vor crește în România: INS anunță scumpiri în construcții

Potrivit datelor publicate de Institutul național de statistică, prețul apartamentelor va crește în România, în contextul scumpirii materialelor de construcții. Managerii estimează o relativă stabilitate a activităţii şi a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii şi o creştere a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, până în noiembrie, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Citește și: Proprietarii de apartamente cu termopane, OBLIGAȚI să instaleze detectoare de gaz: Amenzi de până la 4.000 de lei pentru nerespectarea legii

”Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă”, arată datele INS.

Citește și: Noi reglementări pentru deținătorii de apartamente în 2024. Pedepse cu închisoarea pentru cei care nu respectă regulile. Ce trebuie să știe proprietarii

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2024, managerii din industria prelucrătoare previzionează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +4%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -3%. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14%).

Construcţii

Potrivit estimărilor din luna septembrie 2024, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni relativă stabilitate volumului producţiei (sold conjunctural -2%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +1%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +21%).

Citește și: Cartier nou în Alba Iulia cu peste 3500 de apartamente, hotel cu 12 etaje, parcuri, grădinițe și creșe. Proiect aflat în consultare publică

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +19%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +14%).Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%). Managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +33%).

Servicii

Conform estimărilor din luna septembrie 2024, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%). Managerii din sectorul servicii prevăd relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +1%).Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +11%).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

1-2 octombrie 2024 | Informare meteo: Intensificări ale vântului și ploi moderate cantitativ în toată țara

Bera Larisa

Publicat

în

1-2 octombrie 2024 | Informare meteo: Intensificări ale vântului și ploi moderate cantitativ în toată țara Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, și instensificări ale vântului, pentru toată țara, valabilă începând de marți, 1 octombrie, de la ora 10.00, până miercuri, 2 octombrie, la ora 10.00. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea