Rămâi conectat

Actualitate

Preţul gazelor din România va creşte în iarna aceasta cu aproximativ 5 euro pe MWh

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vești proaste pentru români: preţul gazelor din România va creşte în iarna aceasta cu aproximativ 5 euro pe MWh

Preţul la BRM, pentru T1 2020, este de 25 de euro pe MWh, iar pentru bursele din Olanda şi Viena, cotaţiile sunt de aproximativ a 20 de euro pe MWh, de unde rezultă că gazele româneşti vor continua să fie mai scumpe şi în această iarnă cu circa 5 euro pe MWh, a declarat Aura Săbăduş, expert ICIS.

„Începând cu luna mai, preţul gazelor pe piaţa din România a fost mai mare decât cel de pe pieţele internaţionale cu 9 euro pe MWh, în medie. Până şi preţul reglementat, cel care se doreşte a fi mic, populist, a fost mai mare decât cel de pe bursele europene”, a afirmat aceasta.

Petre Stroe, directorul general al MET România Energy, spune că OUG 114 a dus la dispariţia unor cantităţi importante de gaze de pe piaţa liberă, ele înreptându-se spre cea captivă.

„Preţurile gazelor au crescut, de aici şi nevoia de importuri masive, acestea fiind competititve faţă de cele ale pieţei interne. Preţurile de pe piaţa gazelor naturale au o tendinţă de aşezare, mai ales din perspectiva exploatării unor rezerve din Marea Neagră. Până atunci, vom înregistra pusee de creştere, în funcţie de consum, care nu vor avea explicaţie”, a conchis acesta.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea în SEPTEMBRIE 2024: Val nou de căldură la început de toamnă, cu maxime de peste 35 de grade Celsius. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea în SEPTEMBRIE 2024: Val nou de căldură la început de toamnă, cu maxime de peste 35 de grade Celsius. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toată ţara, în următoarele patru săptămâni, conform prognozei emise de duminică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea