VIDEO: Presupusa carne de cal de la firma Ady Salve a ajuns la București și Sibiu
Prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer a organizat în această dimineață o conferintă de presă în care a oferit detalii privind verificările efectuate în cazul suspiciunii de comerț cu carne de cal de la firma Ady Salve din Blaj. Au participat reprezentanții IPJ Alba, ai Directiei Sanitar Veterinare și ai Gărzii Financiare Alba.
Potrivit declarațiilor celor prezenți, peste 100 de kilograme de carne reetichetată deoarece avea data de valabilitate expirată, din depozitul din Blaj a fost vândută unei firme din București și unei unități de alimentație publică din Sibiu.
Din documentele firmei rezultă că marfa a fost achiziționată de la abatoare autorizate din București, Brașov și Botoșani. Firma a cumpărat cantitatea de carne în primăvara anului 2012 și a revândut-o în luna septembrie. Din cauză că avea aproximativ 3 săptămâni până la expirare, carnea a fost reetichetată înainte de a fi vândută. Scandalul a pornit după ce inspectorii ANSVSA au depistat o cantitate importantă de carne provenită de la firma Ady Salve, la un depozit din București.
”Carnea care a fost analizată la București a provenit clar de la depozitul din Blaj iar analizele efectuate sunt elocvente: este vorba despre carne de cal. Tocmai de aceea au început verificările în Alba. Este vorba despre o firmă mică din Blaj. Există documente care se verifică și în momentul de față”, a declarat prefectul de Alba.
Potrivit șefului DSVSA Alba, dr. Mircea Miclea, în urma controlului activitatea depozitului a fost suspendată urmând a se lua decizii în funcție de rezultatul analizelor de laborator care va fi transmis în această după-amiază sau cel mai târziu mâine dimineață (22 respectiv 23 februarie). De asemenea, pentru neregulile sanitar-veterinare constatate firma a fost deja amendată cu 12.000 de lei.
Miclea a mai precizat că doar cu o zi înainte de alerta emisă de ANSVSA inspectorii sanitar-veterinari din Blaj au făcut o evaluare la firma respectivă pentru a verifica dacă sunt respectate condițiile de depozitare, însă nu au știut că etichetele de pe produsele existente în depozit erau false.
Chestorul principal de poliție Ioan Nicolae Căbulea, șeful IPJ Alba a declarat că pe numele administratorului firmei din Blaj a fost întocmit un dosar penal în care Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de înșelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, faptă prevăzută și sancționată de Codul Penal cu închisoare de la 1 la 7 ani.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată ajung în Rai? Credința populară că în această săptâmână ușile Raiului sunt deschise
Sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată ajung în Rai? Credința populară că în această săptâmână ușile Raiului sunt deschise, iar cele ale Iadului închise Săptămâna care urmează după Paște este o perioadă de împlinire sufletească, cea mai curată și mai frumoasă perioadă a calendarului bisericest, numită de către preoți și „Raiul anului bisericesc”, pentru […]
Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei, sărbătorită la data de 21 aprilie Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovării este celebrată anual, la 21 aprilie. În acest fel, Organizația Națiunilor Unite (ONU) subliniază ideea că un viitor sustenabil pentru planetă poate fi obţinut în special printr-o abordare ştiinţifică, economică şi culturală care este, în permanenţă, creativă […]
SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ. Ce nu ai voie să faci în săptămâna de după Paști. Tradiții și superstiții
SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ – Ce nu ai voie să faci în săptămâna de după Paști. Tradiții și superstiții Dacă săptămâna dinaintea Paştelui este cea a Patimilor sau Săptămâna Mare, săptămâna care urmează după Învierea Domnului Iisus Hristos este cunoscută în popor ca Săptămâna Luminată. Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare care […]