Rămâi conectat

Politică Administrație

Președintele PMP Alba, Clement Negruț: Uniţi în Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aceste cuvinte, ar trebui să fie pe buzele tuturor românilor. Ar trebui să ne întoarcem cu spatele, la tot ceea ce ne învrăjbeşte, la tot ceea ce ne dezbină.

A trecut un an de la centenarul  Marii Uniri, pe care din nefericire, conducători nepricepuți şi incapabili să rezoneze cu importanţa momentului, l-au dus în derizoriu.

Este momentul să le întoarcem spatele şi celor care au interes să semene ură şi nesiguranţă și care doresc să scoată România de pe traiectoria sa europeană.

România trebuie să  rămână o ţară respectată,  idiferent de cât de mult vor unii să o întoarcă din drumul ei spre modernizare.

Este momentul să demonstrăm că acest cuvânt UNIRE,  nu are granițe pentru noi, suntem peste tot în Europa, dincolo de toate câte se spun, românii sunt harnici, onești și respectați. Din nefericire în țara lor, au probleme, unii au ținut neaparat, să le spună în acel 10 august 2018, de tristă amintire că nu mai sunt doriți în țara lor. Au fost bătuți, batjocoriți și umiliți de niște guvernanți pentru care România, nu reprezintă altceva decât feuda lor.

Ce nu au conștientizat cei care s-au pretat la aceste metode, este faptul că românii de pretutindeni au înțeles că doar luptând împreună, umăr lângă umăr pot schimba ceva. Din acest motiv, PMP vorbește din nou și din nou, despre unitate, de data asta despre unitate dincolo de granițele țării.

Uniți în Europa este mai mult decât un mesaj, un slogan, este un strigăt de luptă a tututror românilor.  Trebuie să ne scuturăm de mocirla cu care ne-au stropit niște guvernanți incompetenți și să arătăm că Europa ne reprezintă pe  noi și noi suntem  Europa, că respectăm valoriile europene și Europa respectă valoriile noastre.

Uniunea Europeană trebuie să depașească momentul unei instabilități  identitare, trebuie să treacă de la stadiul de relaționare interstatală între membrii săi la stadiul de unitate interstatală.

Atunci când spunem Uniți în Europa, noi ne gândim și la Moldova de dincolo de Prut, am băut din paharul amărăciunii atunci când am sărbătorit Marea Unire fără frații noștrii, vrem să ne bucurăm curând împreună cu ei, într-o Românie a Europei Unite.

Este mesajul PMP, un partid proeuropean care înțelege cursul istoriei și spune fără nici o rezervă că doar Uniți în Europa putem fi mai puternici.

Clement Negruț, președinte PMP


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea