Rămâi conectat

Actualitate

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a fost reales în funcţie, duminică, pentru un mandat de cinci ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a fost reales în funcţie, duminică, pentru un mandat de cinci ani

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a fost reales în funcţie, duminică, pentru un mandat de cinci ani, anunță news.ro.

Funcţia de preşedinte al Germaniei este onorifică, iar puterea se află pe mâna şefului Guvernului şi Parlamentului. Însă preşedintele german este autoritatea morală a ţării.

Pentru Steinmeier este al doilea mandat de preşedinte. El a fost ales cu mavoritate de voturi de colegiul electoral constituit special, care reuneşte deputaţi, aleşi locali, foşti lideri, dar şi personalităţi ale societăţii civile.

Între personalităţile preferate de către germani, „Steini” provine din Partidul Social Democrat, formaţiunea actualului cancelar Olaf Scholz.

Un fost ministru de Externe timp de peste şapte ani, în perioadele 2005-2009 şi 2013-2017, dar şi rivalul înfrânt al Angelei Merkel la Cancelarie în alegerile parlamentare din 2009, i-a succedat în 2017 lui Joachim Gauck, un fost pastor disident în fosta Germanie comunistă.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea