Pregătiri pentru recensământul populaţiei la Aiud
Recensământul populaţiei şi al locuinţelor din România se va efectua, conform HG 1502/2009, în perioada 22-31 octombrie, iar recrutarea oficială a viitorilor recenzori începe din 15 august. Conform datelor transmise de către Direcţia Judeţeană de Statistică Alba, persoanele care doresc să fie angajate ca recenzori trebuie să aibă 18 ani împliniţi şi cel puţin studii medii, să aibă cetăţenia română, capacitatea şi disponibilitatea de a desfăşura muncă de teren. Astfel, cei interesaţi trebuie să ştie că, pe lângă cererea-tip pe care trebuie să o completeze, au nevoie de copie după cartea de identitate şi de ultimul act de studii. Persoanele care nu au un contract permanent de muncă trebuie să prezinte şi cazierul judiciar.
Cererile se depun la comisiile locale de recensământ până în data de 15 septembrie. În municipiul Aiud, formularele de înscriere sunt puse la dispoziţie de către Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni al Primăriei, iar, pentru eliberarea cazierului judiciar, persoanele doritoare se pot adresa Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Populaţiei, de luni până vineri, între orele 8.00 – 9.00. În scopul eliberării documentului, este nevoie de o taxă de 10 lei care se plăteşte la Trezoreria Aiud şi de o alta de 2 lei, achitată la Primărie. Cazierul judiciar se eliberează de către SCLEP Aiud în ziua depunerii cererii, între orele 14.00 – 15.00.
Până în prezent, la Aiud, deşi recrutarea nu a început încă oficial, 70 de persoane au depus cerere de angajare pentru cele 98 de locuri de recenzori. Pentru a fi validate, acestea sunt invitate să-şi aducă şi cazierul judiciar, dacă acesta nu a fost depus odată cu cererea de înscriere. Conform legii, au prioritate cei care lucrează în învăţământ, în primării, specialiştii în economie sau informatică, pensionarii şi studenţii, dar se selectează şi alte persoane care îndeplinesc condiţiile stabilite. Selecţia va fi făcută de către Comisia Municipală pentru Recensământ şi va fi validată de către Secretariatul Comisiei Judeţene, dar în urma testului la care vor fi supuşi solicitanţii în cadrul instruirii iniţiale privitoare la recensământ.
În baza HG nr. 1502/2009 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor din România în anul 2011, recenzorii vor fi plătiţi cu 50 de lei/zi şi vor lucra 15 zile calendaristice. Venitul brut al unui recenzor este de 750 lei, iar cuantumul impozitului şi al celorlalte contribuţii sociale este de aproximativ 30 la sută, astfel că un recenzor ar urma să rămână în mână, după două săptămâni de lucru, cu peste 500 de lei. (R.G.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]