Prefectul Gheorghe Feneşer caută soluţii pentru înfiinţarea unui centru mobil de evaluare a gradului de handicap
Prefectul judeţului Alba doreşte să vină în întâmpinarea persoanelor cu handicap grav, în condiţiile în care multora dintre ele le este aproape imposibil să se deplaseze la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Alba Iulia. Distanţa mare, starea precară de sănătate şi lipsa banilor necesari pentru transport sunt motivele pentru care persoanele cu handicap din judeţul Alba au nevoie de sprijinul autorităţilor.
„Din punctul meu de vedere, nu există probleme la care nu pot fi găsite soluţii, pentru că, de foarte multe ori, cea mai importantă este deschiderea autorităţilor faţă de cetăţeni şi necazurile lor. Pentru a-i ajuta pe aceşti oameni, voi purta în primul rând o discuţie cu Consiliul Judeţean Alba, în a cărui subordine funcţionează Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Personal, mi se pare oportună înfiinţarea unui centru mobil de evaluare a persoanelor cu handicap, pentru care e necesară obţinerea unei finanţări. Voi supune proiectul atenţiei Ministerului Sănătăţii şi voi cere inclusiv colaborarea primarilor în această chestiune. Cred că înfiinţarea unui astfel de centru mobil pentru evaluarea persoanelor cu handicap este realizabilă”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.
Nu în ultimul rând, prefectul judeţului Alba a precizat că intenţionează să abordeze această temă cu specialiştii din cadrul DGASPC Alba, dar şi cu cei ai Direcţiei de Sănătate Publică, pentru identificarea modalităţii de finanţare a cheltuielilor de personal.
„Cred că personalul medical ar trebui să fie format în primul rând din tineri, pentru că în felul acesta am reuşi, cred eu, să îi stimulăm din punct de vedere profesional. Ideea de bază e aceea că o concretizare a acestui proiect ar fi cel mai bun răspuns la problemele pe care cetăţenii judeţului mi le-au adus la cunoştinţă. Indiferent de rezultat, cel mai important este să facem tot ceea ce putem pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor şi nevoilor oamenilor”, a mai adăugat prefectul judeţului Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi Anual, la data de 18 decembrie este celebrată Ziua minorităților naționale din România. În anul 1992, la această dată, a fost adoptată, prin Rezoluție a Adunării Generale a ONU, „Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 3 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor