Precizări privind disponibilizările de la Hiroelectrica și Hidroserv Sebeș. Posibilă comasare cu Sibiul sau Hațegul
Subiectul fierbinte al situației de la suscursala Hiroelectrica și Hidroserv Sebeș a fost adus din nou în discuție în cadrul unei conferințe de presă a PNL Alba, în cadrul căreia Florin Roman, vicepreședinte al partidului și al CJ Alba, a făcut câteva clarificări.
Astfel, în urma discuțiilor avute la Ministerul Economiei, la nivel de ministru, s-au primit asigurări pentru faptul că la Hiroelectrica și Hidroserv Sebeș nu vor avea loc disponibilizări de personal. Acest lucru se va întâmpla, eventual, la nivelul posturilor de conducere, unde ca urmare a reorganizării, numărul directorilor va fi redus la doi.
În cazul Hidroserv Sebeș, Roman a declarat că sunt mai multe variante de lucru și în toate, varianta disponibilizărilor de personal este exclusă. Noutaea este faptul că Ministerul Economiei are în vedere comasarea sucursalei Hidroserv Sebeș cu cea din Hațeg sau Sibiu. Și în această eventualiate, sediul central al noii structuri teritoriale va rămâne la Sebeș.
Chiar dacă numărul de ore al unora dintre angajați se va reduce temporar pe anumite segmente de activitate, nu se pune problema pierderii locului de muncă.
Compania Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţă din luna iunie 2012. Administratorului judiciar al companiei de stat a a declarat de curând că Hidroelectrica poate ieşi din insolvenţă la 26 iunie.
În judeţul Alba, Hidroelectrica – Sucursala Hidrocentrale Sebeş are amenajările hidrotehnice Gîlceag, Petreşti, Şugag, Săsciori, Cugir şi Obrejii de Căpâlna. Cu o putere instalată de 346,50 MW şi o energie anuală medie de 430 GWh, sucursala realizează aproape 1% din energia totală produsă în România şi 3% din producţia Hidroelectrica. Amenajarea complexă a râului Sebeş cuprinde patru hidrocentrale dispuse în cascadă, o staţie de pompare şi două microhidrocentrale. Primul şi cel mai mare dintre lacurile ce formează cascada amenajată pe râul Sebeş este lacul Oaşa, cu un volum de 136 mililioane mc şi o suprafaţă de 454 ha. Acumularea Obrejii de Căpâlna asigură atât debitul necesar producerii de energie electrică în centrala Săsciori (42 MW), cât şi alimentarea cu apă a judeţului Alba.
În anul 2011 Hidroelectrica ocupa locul 2 in “Top 100 cele mai valoroase companii din Romania”, editat de Ziarul Financiar, fiind evaluata la 3.490 milioane de euro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP Parohia Ortodoxă Română Horea a lansat la data de 14 ianuarie 2025 licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru execuția lucrărilor de resturare, refuncționalizare și punere în valoare a Bisericii Sfinții Arhangheli din […]