Rămâi conectat

Ştirea zilei

Poliţia rutieră amendează ce „dirijează” poliţia locală

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

lNervii şoferilor care tranzitează bariera CFR din capătul străzii Mărăşeşti pentru a intra sau a ieşi din Alba Iulia au explodat miercuri după-amiaza, în jurul orei 19.30. Pe lângă faptul că sunt nevoiţi să ocolească foarte mult, să stea în coloană sau să oprească, în seara cu pricina, la intrarea în Alba Iulia, după barieră îi aştepta (fără pâine şi sare, dar cu un teanc de procese verbale) poliţia rutieră din Alba Iulia, cu o maşină dotată cu echipament de înregistrare video. Mai exact, poliţiştii aşteptau să suspende permisele de conducere celor care „forţau” bariera. Şi au făcut-o, cel puţin pentru 8 conducători auto. Şoferii sunt însă revoltaţi de faptul că, după aşteptarea în coloană, poliţistul local care dirija circulaţia pe centura de ocolire a oraşului, le-a dat liber să plece chiar în momentul în care se lăsau barierele, cu luminile de avertizare pâlpâind intermitent. În aceste condiţii, mulţi dintre şoferi s-au grăbit să treacă linia ferată înainte de sosirea trenului şi pentru a face loc coloanei de maşini care circula în spatele lor. Dincolo de linia ferată, poliţiştii le-au făcut semn să tragă dreapta şi le-au solicitat permisele în vederea suspendării pe trei luni. De precizat că absolut înâmplător eram în zonă în momentul în care poliţiştii întocmeau în maşină procesele verbale iar traficul la intrare pe Mărăşeşti se defăşura uşor haotic, nedirijat. Mai mult, maşinile trase pe dreapta de poliţişti reduceau din vizibilitatea celorlalţi participanţi la trafic. Şoferii traşi pe dreapta vociferau, acuzând faptul că poliţistul primăriei le-a indicat „pe repede înainte” fără să ţină cont că se lăsa bariera şi cei din faţă nu mai puteau da înapoi. Ba, mai mult, şoferii opriţi de poliţia rutieră au acuzat faptul că poliţistul local i-a pasat direct în braţele poliţiştilor de la „rutieră”. „Mi-a coborât bariera aproape pe capota maşinii. În loc să ajute la dirijarea traficului, că oricum este o aglomeraţie infernală, ei stau la cotitură şi ne amendează”, a comentat unul dintre şoferii sancţionaţi.
Comisarul şef Mircea Crişan, şeful Poliţiei Municipiului Alba Iulia ne-a precizat că toţi şoferii sancţionaţi au fost înregistraţi pe video în momentul în care „forţau” bariera. Mai mult, şeful poliţiei a spus că de când se ocoleşte pe acolo, au fost foarte multe cazuri de forţare a barierei CFR de către şoferii sătui să tot aştepte la nesfârşit în coloană şi care intrau pe linia ferată, la risc. Fără să comenteze competenţele poliţistului local, din subordinea primăriei, comisarul şef Crişan a declarat că măsurile de sancţionare aplicate de subordonaţii săi de la „rutieră” au fost perfect legale: nu intri în calea trenului atunci când avertizarea este în funcţiune şi coboară barierele. Indiferent ce îţi recomandă poliţistul local. Comisarul şef Crişan a mai precizat că de dirijarea traficului în condiţiile variantelor ocolitoare pasarelei din Partoş s-a ocupat (până ieri!) Poliţia locală Alba Iulia. Dar pentru eficientizarea dirijării traficului în zonă, echipajele de poliţie rutieră se vor alătura, în orele de vârf, poliţiei locale. (Unde oare au învăţat totuşi poliţiştii din subordinea Primăriei să dirijeze traficul pe un drum naţional?!)
lSensuri unice pe Mărăşeşti şi Bucureşti
Pentru a fluidiza circulaţia prin zonă, strangulată serios de trecerea peste calea ferată din capătul străzii Mărăşeşti spre Drâmbar, reprezentanţii administraţiei locale s-au întâlnit cu poliţiştii şi au căzut de acord asupra instituirii unor sensuri unice de intrare/ieşire în/din municipiul Alba Iulia. Astfel, de marţi, 30 august 2011, în Alba Iulia se intră (pe la barieră), pe SENSUL UNIC strada MĂRĂŞEŞTI până la intersecţia cu Gheorghe Doja. Pentru a ajunge la barieră, ca să iasă din oraş, şoferii trebuie să o ia pe strada BUCUREŞTI, care va avea SENS UNIC (de la intersecţia cu strada Trandafirilor până la linia CFR). Pe strada Andrei Mureşanu (fostă cu sens unic) se va circula acum în ambele sensuri. Vor fi prevăzute priorităţi de trecere pe tronsoanele înguste cuprinse între străzile Florilor şi Augustin Bena, respectiv Barbu Lăutaru şi Bucureşti. La intrarea în Alba Iulia, dinspre Cluj, se va monta un sens giratoriu pentru a facilita tranzitul pe şoseaua de centură.
P.S. Şi încă o veste „bună” pentru şoferii care se plâng că stau cu orele blocaţi în trafic ca să tranziteze Sebeşul, ca apoi să ajungă la Alba Iulia, tot ca să aştepte în coloană. Foarte curând şi în Lancrăm se va circula pe un singur fir, alternativ, cu semafor, deoarece aici încep lucrări pe fonduri europene, de introducere a canalizării. Deci, până la urmă, cine mai vrea să ajungă la Alba Iulia, şi mai ales, în cât timp??!!
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea