Poliția locală a orașului Cugir, la raport
Șeful Serviciului Poliția locală Cugir, juristul Horațiu Găldău a prezentat recent, în fața aleșilor locali de la poalele Drăganei, un Raport privind activitatea desfășurată în anul 2017.
Raportorul a subliniat că pe anul trecut, serviciul pe care îl conduce a acționat în conformitate cu atribuțiile stabilite prin legea 155/2010 a Poliției locale, a HG 1332/2010, precum și Regulamentul de ordine publică și gospodarire a orașului Cugir. În vederea îndeplinirii atribuțiilor ce -i revin conform actelor normative amintite, Poliția locală dispune de un număr de 27 de posturi, din care: 2 de conducere, 20 de execuție, are 2 compartimente de specialitate si 1 birou.
Pentru preluarea și soluționarea operativă a sesizărilor cetățenilor, în vederea prevenirii actelor antisociale, sancționarea abaterilor privind nerespectarea ordinii si liniștii publice, disciplina în construcții, traficul rutier, cât și normele de protecția mediului, activitățile comerciale si urbanistice, funcționează echipaje de intervenție, în cele mai multe situații 24 din 24 ore.
Principalele obiective care au stat la baza serviciului au constat în limitarea fenomenului contravențional pe domenii specifice și creșterea nivelului de încredere a cetățenilor în administrația publică locală reflectate în 567 de sesizări din partea cetățenilor din care 506 au fost rezolvate. Conform datelor din Raport, rezultă că totalul amenzilor – proceselor verbale de contraventie s-a ridica la 362, iar numărul avertismentelor a fost de 148. Dintre acestea: 18 au făcut referire la salubrizare, 15 la activitate comercială, 95 la circulație, oprire, stationare , 12 la ordine și liniște publică , 2 la disciplină în construcții.
Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de 88.200 lei lei. Șeful Poliției locale a mai făcut referire la faptul că în serviciul de noapte, la schimbul III, polițiștii au luat parte la patrulele mixte organizate împreună cu lucrători ai poliției orășenești și jandarmeriei, iar unele dintre infracțiunile constatate au fost sancționate de poliția orășenească. ,,Tot nouă ne-a revenit misiunea să asigurăm paza și ordinea la instituții precum: Primăria, Casa de Cultură, Școala Gimnazială ,,Singidava”, la alte obiective de interes public, dar și cu ocazia unor evenimente organizate de administratia locala”, a conchis Horațiu Găldau. (C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor